Nyheter

Gasum kjøper svenske Liquidgas Biofuel Genesis

Det nordiske energiselskapet Gasum kjøper to tredjedeler av aksjene i svenske Liquidgas Biofuel Genesis AB, som eier og driver et biogassoppgraderingsanlegg i Helsingborg. Anleggets andre eier er Nordvästra Skånes Renhållningsbolag AB, NSR.

NSR har leid et biogassanlegg til Biond AB, som produserer rå biogass fra det biologisk nedbrytbare avfallet det samler inn fra husholdninger og industrier i området. Liquidgas Biofuel Genesis kjøper deretter gassen for oppgradering.

Anleggets årlige produksjon er i dag rundt 80 GWh oppgradert biogass. Anlegget er koblet til et lavtrykksnett og all oppgradert biogass distribueres i dag gjennom nettet til lokale bensinstasjoner.

Gasum har også til hensikt å undersøke muligheten for å gjøre gassen flytende på stedet.

– Dette oppkjøpet er nok et viktig skritt på veien for å implementere vår strategi for å bringe mer fornybar gass til det nordiske markedet. Interessen for biogass øker stadig ettersom flere og flere transport- og logistikkoperatører og industriaktører realiserer sitt potensiale for å redusere utslipp akkurat nå, i stedet for om ti år. Oppgraderingsvirksomheten i Helsingborg er et godt tilskudd til Gasums biogassportefølje i Sverige, hvor vi også satser stort på biogassanlegg i grønne områder de neste årene, sier Mika Wiljanen, administrerende direktør i Gasum.

– Vi ser frem til å samarbeide med Gasum, en erfaren og sterk aktør i biogassindustrien. Dette partnerskapet gir oss utmerkede muligheter til å utvikle vår biogassoppgraderingsvirksomhet i Helsingborg. Samarbeidet kan bidra til en langsiktig utvikling av grønn transport i regionen, sier Ulf Molén, administrerende direktør i NSR AB, medeier i Liquidgas Biofuel Genesis AB.

Oppkjøpet er en del av Gasums strategiske mål om å lansere syv terawattimer (7 TWh) med fornybar gass på markedet årlig innen 2027. Gasum har som mål å oppnå dette ved å øke sin egen biogassproduksjon samt innkjøp fra pålitelige partnere. Gasum bygger for tiden det første av fem store nye biogassanlegg i Götene.

Kilde: Pressemelding. 

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Biogassbransjen.no

– Faglig utilstrekkelig

Reidulf G. Watten, Høgskolen i Innlandet

Den nasjonale merkeordningen for kildesortering virker!

Stine Helgeland, LOOP Stiftelsen for kildesortering og gjenvinning
Nyheter fra Small Step Media nettverket
Kommersielle partnere
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.