Bransjestemmer
Daglig leder i Biogasss Norge, Pia Farstad von Hall. Foto: Jill Johannessen/Samfunnsbedriftene.

Enova undergraver satsingen på biogass i distriktene

Biogassmarkedet er fortsatt umodent og for Biogass Norge er det vanskelig å forstå hvorfor Enova velger å avslutte støtteordningen til fyllestasjoner når den så vidt har kommet i gang. Fortsatt er det ikke en eneste fyllestasjon nord for Trondheim. Å peke på at markedet skal løse antall fyllestasjoner i det tynnest befolkede området i Norge er ulogisk. Der er det behov for en tyngre satsing. Enovas vedtak undergraver dermed biogass-satsingen i distriktene. Det er uforståelig at regjeringen tillater det.

BAKGRUNN: Enova avvikler støtten til fyllestasjoner

Fortsatt er det slik at det for de lange transportene er behov for flytende biogass og det er kun bygget fire stasjoner for LBG til nå. Tre av de på Østlandet. En i Trondheim. Det kan virke som Enova velger å definere seg selv som en aktør som kun skal støtte ny teknologi og ikke som en aktør som skal bistå med å utløse viktige klimatiltak. Biogass Norge mener Enova i større grad bør prioritere prosjekter som utløser viktige klimaeffekter. Biogassbransjen har flere gode prosjektsøknader hos Enova og oppfordrer regjeringen og Stortinget til å gi Enova nødvendige rammevilkår som gjør det mulig å videreutvikle satsingen på biogass som vi er i gang med i Norge. Inkludert en satsing på fyllestasjoner i hele landet!

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Biogassbransjen.no

– Dette er musikk i våre ører

Ingebjørg T. Wilhelmsen, Norsk Hydrogenforum

– Et godt utgangspunkt for klimakutt

Øivind Brevik, Samfunnsbedriftene
Nyheter fra Small Step Media nettverket
Kommersielle partnere
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.