Nyheter
Gassprisene i Europa er hysterisk høye, sier analytiker. Foto: Ilse Driessen/Unsplash.com.

– Hysterisk høye gasspriser i Europa

Gassprisene i Europa er skyhøye, men hvordan påvirker dette markedet for biogass i Norge?

Få tilgang med AB Pluss

Vårt eksklusive innhold er tilgjengelig for abonnenter.

Med AB Pluss får du tilgang til Avfallsbransjen.no, Biogassbransjen.no og Cnytt.no. Dette er innhold du ikke finner andre steder: Oppdaterte bransjenyheter, eksklusivt dybdeinnhold og en omfattende informasjonsbank. Du får også mulighet til å eksponere dine produkter og tjenester til kunder og samarbeidspartnere. Vi tilbyr bedriftsmedlemsskap med tilgang for alle bedriftens ansatte.  

Bestill AB Pluss

Full tilgang til Avfallsbransjen.no, Biogassbransjen.no og Cnytt.no

Liten

  • Full tilgang for inntil 5 ansatte

Kr. 7500 / år (kun 625 per måned)

Eks mva, faktureres årlig

Bestill nå!

Mellomstor

  • Full tilgang for inntil 15 ansatte

Kr. 15000 / år (kun 1250 per måned)

Eks mva, faktureres årlig

Bestill nå!

Stor

  • Full tilgang for inntil 30 ansatte

Kr. 22500 / år (kun 1875 per måned)

Eks mva, faktureres årlig

Bestill nå!

Relaterte saker
Kommentarer

1 kommentar

  1. Både Tyskland og Danmark har kraftvarmeproduksjon med biogass, det virket enklest i starten, for de slapp å oppgradere og kraftverkene var der allerede (delvis styrt av myndighetene, som i begge land ville støtte bønder i sin biogassproduksjon). Lettere å selge strøm enn biogass til biler i starten. Når vi ser på biogass som en begrenset ressurs (ikke nok produksjon ennå), er det bedre å selge til transport, for der trengs kutt mer. Selv om biogasskraft er fornybar, er det mange andre alternativ for grønn kraft. Til tungtransport er det færre alternativ i dag. Stadig flere ser at det er verd å investere i oppgradering til gasskvalitet (da kan man bruke vanlige gassrør) og flytendegjøring (gir bedre marked og bedre mulighet for lagring, fleksibilitet og transport dit man vil). Høye gasspriser i EU gjør flere interessert i alternativer, som biogass. Prising er basert på kostnader og alternativer, stort sett ikke naturgass. Som John sier, noen ganger lavere enn alternativene. Normalt har naturgass vært billigere, delvis pga skala og velfungerende marked. Nå er den billigere enn naturgass, som kan være positivt for markedet. Enklere/raskere å gå fra naturgass til biogass på kort sikt, enn å bytte varmesystem fra gass til sol, fuelcell eller andre.

Bare innloggede medlemmer av AB Pluss kan legge inn kommentarer. Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Nyhetsbrev
Beklager, her gikk noe galt. Vennligst prøv igjen.
Takk for påmeldingen! Sjekk innboksen din for bekreftelse.

Få nyhetene rett i innboksen

Abonner på vårt gratis nyhetsbrev!

Siste nytt fra Biogassbransjen.no
Aktuelle artikler fra våre søster-nettsteder
Kommersielle partnere