Nyheter
Gassprisene i Europa er hysterisk høye, sier analytiker. Foto: Ilse Driessen/Unsplash.com.

– Hysterisk høye gasspriser i Europa

Gassprisene i Europa er skyhøye, men hvordan påvirker dette markedet for biogass i Norge?

Få tilgang med AB Pluss

Vårt eksklusive innhold er tilgjengelig for abonnenter.

Med AB Pluss får du tilgang til Avfallsbransjen.no, Hydrogen24.no, Biogassbransjen.no og Cnytt.no. Dette er innhold du ikke finner andre steder: Oppdaterte bransjenyheter, eksklusivt dybdeinnhold og en omfattende informasjonsbank. Vi tilbyr bedriftsmedlemsskap med tilgang for alle bedriftens ansatte.

Enkeltperson

  • Full tilgang for én person

Kr. 5 000 / år

Faktureres årlig.

Bestill nå!

Liten

  • Full tilgang for inntil 5 ansatte

Kr. 7 500 / år

Faktureres årlig.

Bestill nå!

Mellomstor

  • Full tilgang for inntil 15 ansatte

Kr. 15 000 / år

Faktureres årlig.

Bestill nå!

Stor

  • Full tilgang for inntil 30 ansatte

Kr. 22 500 / år

Faktureres årlig.

Bestill nå!

NB: Er du privatperson eller kommune/konsern med behov for mer enn 30 brukertilganger? Ta kontakt for et godt tilbud!
Relaterte artikler
Kommentarer

En tanke om «– Hysterisk høye gasspriser i Europa»

  1. Både Tyskland og Danmark har kraftvarmeproduksjon med biogass, det virket enklest i starten, for de slapp å oppgradere og kraftverkene var der allerede (delvis styrt av myndighetene, som i begge land ville støtte bønder i sin biogassproduksjon). Lettere å selge strøm enn biogass til biler i starten. Når vi ser på biogass som en begrenset ressurs (ikke nok produksjon ennå), er det bedre å selge til transport, for der trengs kutt mer. Selv om biogasskraft er fornybar, er det mange andre alternativ for grønn kraft. Til tungtransport er det færre alternativ i dag. Stadig flere ser at det er verd å investere i oppgradering til gasskvalitet (da kan man bruke vanlige gassrør) og flytendegjøring (gir bedre marked og bedre mulighet for lagring, fleksibilitet og transport dit man vil). Høye gasspriser i EU gjør flere interessert i alternativer, som biogass. Prising er basert på kostnader og alternativer, stort sett ikke naturgass. Som John sier, noen ganger lavere enn alternativene. Normalt har naturgass vært billigere, delvis pga skala og velfungerende marked. Nå er den billigere enn naturgass, som kan være positivt for markedet. Enklere/raskere å gå fra naturgass til biogass på kort sikt, enn å bytte varmesystem fra gass til sol, fuelcell eller andre.

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Biogassbransjen.no

Oslo og Akershus viser hvorfor bompenger er smart klimapolitikk

Ingvild Kilen Rørholt, Miljøstiftelsen ZERO

Ikke la klimaengasjement skape problembytter!

Mats Eklund, Linköpings universitet
Nyheter fra Small Step Media nettverket
Kommersielle partnere
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.