Leder

 


Vil du hjelpe oss med å utvikle biogass i Norge?

 

LEDER: Vi er et uavhengig fagnettsted som skriver for og om alle aktørene i biogassmarkedet i Norge. Det er både spennende og krevende å bringe nyheter som er skrevet i henhold til Vær varsom-plakaten, for en kritisk, kompetansetung og entusiastisk lesergruppe som biogassbransjen.

Alle er ikke enige i det vi skriver. Det skulle bare mangle. Vi kan også gjøre feil, som at det dukker opp rusk i underlaget. Kanskje vi ikke vinkler på den måten du synes vi burde.

Av og til får vi henvendelse fra aktører som tilbyr oss penger hvis vi skriver en artikkel slik de ønsker. Eller at vi lager et TV-sending vinklet slik at deres bedrift, produkter og tjenester omtales på en spesiell og for dem gunstig måte.

Vi tar ikke slike oppdrag, selv om det kanskje ville gi oss inntekter. For deg som leser kan det bety at du blir villedet, at du får fake-news, stoff noen har betalt for. Og resultatet blir da at du, ikke kan stole på oss.  Sånn kan vi ikke ha det.

Derfor skriver vi dette til deg som leser.

Hvis du skal få de nyhetene du betaler for, krever det at vi gjør en god journalistisk jobb. At vi gjengir et sakskompleks korrekt. Er det en positiv nyhet for bransjen, skal saken vinkles positivt og det skal glede deg å lese saken. Dette er ikke så vanskelig. I biogassbransjen skjer det hver dag spennende saker både hva innovasjon og teknologi angår.

Siden oppstarten 19. august i fjor har vi stort sett fått gode tilbakemeldinger. Det setter vi pris på. Men, vi setter like stor pris på at du som leser sier fra om du mener vi tar feil.

Det vi ikke setter pris på er å bli «satt pris på». At noen tror de kan kjøpe seg til omtale eller betale oss for å vinkle eller omtale – enten det dreier seg om nettsak eller TV-sending.

Denne teksten og nett-TV-sendingene er i stor grad produsert på hjemmekontor, avsondret fra de stedene i Norge hvor nyhetene faktisk utspiller seg.. I denne perioden, som vi håper tar slutt snart, er det viktig å få tips og tilbakemelding. Fra deg som leser. Vi tar i mot, sjekker og skriver.

Det er slik journalister jobber. Og det er slik medarbeiderne våre jobber. Bruk oss gjerne – send tips på e-post eller ring.  Meld gjerne tilbake til oss om du har synspunkter på det vi lager. Vi hiver oss rundt og tar gjerne en prat. Slik kan du hjelpe oss til å bidra med å utvikle biogass i Norge.

LES OGSÅ: Å fortelle om klimaløsningen er like viktig som å fortelle om klimakrisen

Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Biogassbransjen.no

Ikke la klimaengasjement skape problembytter!

Mats Eklund, Linköpings universitet
Nyheter fra Small Step Media nettverket
Kommersielle partnere
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.