Nyheter
Renovas anlegg for matavfall i Marieholm. Pressebilde.

Renova bygger nytt anlegg for matavfall

Utdatert teknologi

Det eksisterende anlegget ble bygget i 2011 og benyttet det som, den gang, var den best tilgjengelige teknologien i markedet. Men etter 13 års drift begynner anlegget å bli slitt og teknologien gir ikke en optimal behandlingsprosess, sett med dagens øyne.

Styret i Renova har derfor besluttet å investere 55 millioner SEK i en ny prosess med oppdatert teknologi. Den nye prosessen vurderes å kunne øke produksjonsmengden av slurry , samtidig som anlegget blir mer driftssikkert og mer energieffektivt. En ny prosess gjør også at arbeidsmiljøet for Renovas ansatte blir bedre.

– Miljøgevinsten av det innsamlede matavfallet vil øke med investeringen. Mer klimasmart biogass og biogjødsel kan lages. Det er viktig at det som samles inn kommer til god nytte, sier Klas Forsberg, styreleder i Renova.

Det nye anlegget er beregnet å være i drift i slutten av 2025.

– I tillegg til de åpenbare miljøgevinstene får vi nå et topp moderne anlegg som skaper gode forhold for våre ansatte. Det er også en forutsetning for å kunne nå målene i den regionale avfallsplanen A2030, som blant annet har som mål at 70 prosent av alt matavfall skal deponeres og bli biogass og biorest, sier Anders Åström, administrerende direktør i Renova. AB.

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Biogassbransjen.no

Oslo og Akershus viser hvorfor bompenger er smart klimapolitikk

Ingvild Kilen Rørholt, Miljøstiftelsen ZERO

Ikke la klimaengasjement skape problembytter!

Mats Eklund, Linköpings universitet
Nyheter fra Small Step Media nettverket
Kommersielle partnere
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.