nytt-om-navn
Birger Pasberg Olesen er Biocarb Solutions nye sjef. Foto: Bente Foged Madsen

Ny sjef med ny offensiv strategi

Biocarb Solution trapper opp satsingen på karbonfangst fra biogassanlegg med flere nye medarbeidere, inkludert Birger Pasberg Olesen som ny direktør.

Biocarb Solution vokser videre og skal ansette fire nye medarbeidere i løpet av 2024. Det inkluderer også etablering av kontor i Skanderborg – der deres nye direktør Birger Parsberg Olesen skal sitte.

10 års erfaring med biogass

53 år gamle Birger Parsberg Olesen har 10 års erfaring fra biogassproduksjon, innkjøp av biomasse og salg av biometan og CO2-fangst. Senest i Bigadan, hvor han var med å etablere CO2-fangst i forbindelse med Horsens Bioenergi.

Biocarb Solution har i tillegg et kontor ved Hirtshals havn, og her jobber de nå med å etablere et lagringsanlegg for CO2.

Målet er at anlegget skal stå klart i slutten av 2025, og at CO2-en fra havnen deretter skal lagres på havbunnen i Nordsjøen.

Trykk her for flere nyansettelser i Biogassmarkedet

Ønsker å dekke hele verdikjeden

Den nye satsingen innebærer at Biocarb Solution kan dekke hele verdikjeden når det gjelder transport, lagring og salg av CO2 fra biogassanlegg, avfallsforbrenningsanlegg og annen industri.

– Som samfunn er vi for den grønne omstillingen, og lagring av CO2 er en billig og effektiv metode. Men det koster penger, og her vil den beste løsningen være et pan-europeisk krav om å redusere CO2-utslipp innen industri, varme og transport. Da kan markedet løse oppgaven, forklarer Birger Parsberg Olesen.

De nyansatte skal dermed oppsøke europeiske kunder som ønsker å kjøpe klimakontrakter med nødvendig dokumentasjon.

Dette er selskaper som ikke har praktisk mulighet til å redusere utslippene sine vesentlig på kort sikt. De betaler for lagring av CO2 fra et biogassanlegg eller et kraftverk og godskriver reduksjonen.

Skal være klare når markedet kommer

Dette innebærer også at Biocarb Solution må utvide sitt nettverk av partnere for transport og lagring, og de må oppsøke kunder som kan bruke CO2 i produksjonen.

– Vi tror på dette markedet. Det er sunn fornuft å fange lett tilgjengelig CO2 slik at det ikke skader klimaet. Når markedet kommer skal vi være klare, sier Birger Parsberg Olesen i pressemeldingen.

Trykk her for flere nyansettelser i Biogassmarkedet

Kilde: Biocarb Solution

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Biogassbransjen.no

Oslo og Akershus viser hvorfor bompenger er smart klimapolitikk

Ingvild Kilen Rørholt, Miljøstiftelsen ZERO

Ikke la klimaengasjement skape problembytter!

Mats Eklund, Linköpings universitet
Nyheter fra Small Step Media nettverket
Kommersielle partnere
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.