Bransjestemmer
Illustrasjonsfoto av biogassanlegg: Pixabay

Sikkerhet i biogassindustrien

Som ny administrerende direktør i biogassindustrien har jeg innsett at de tradisjonelle metodene for tømming og rengjøring av tanker i biogassanlegg ikke bare er ineffektive, men også utgjør en betydelig sikkerhetsrisiko.

Disse metodene involverer ofte manuell fjerning, pumpebaserte systemer og manuell skrubbing.

Det er metoder som utsetter arbeidere for lukkede rom, farlige gasser og tungt maskineri.

Selv har jeg en bakgrunn fra olje- og gassindustrien samt luftfartsbransjen, som begge har lang erfaring med å håndtere komplekse og utfordrende miljøer. Erfaringer derfra viser hvordan fokus på å utvikle strenge sikkerhetsprotokoller og operasjonsmetodikker beskytter de ansatte.

Biogassindustrien ser imidlertid ut til å henge etter i denne forbindelse, noe som gjør at biogassprodusenter sliter med manglende regler og få eksempler på hva som er beste praksis.

Jeg synes derfor det er fascinerende at jeg, som alltid har ment at både olje- og gassnæringen samt luftfartsindustrien har pakket inn sine ansatte i litt for mye bobleplast, nå kan representere et vendepunkt når det gjelder sikkerhet i biogassindustrien. Sandcatch Solutions kan nemlig tilby en trygg og effektiv løsning for tømming av tanker i biogassanlegg, eliminere behovet for manuelt arbeid i tank, pumpebaserte systemer og manuell skrubbing, og dette vil kunne redusere risikoen for ulykker, skader og sykdom som følge av langtidseksponering betydelig.

Vår mobile enhets design har et patentert vakuumsystem som skånsomt trekker ut fordøyde rester uten å forstyrre selve biogassproduksjonen.

Dette gir en skånsom utvinningsprosess som bevarer reaktorens integritet, minimerer behovet for kostbare reparasjoner og utskiftninger, samt tillater at gassproduksjonen opprettholdes under tømming.

Dessuten betjenes vår mobile enhet fra utsiden. Dette vil øke sikkerheten ytterligere da arbeiderne holdes unna arbeid i tank og andre potensielt farlige miljøer.

Fiskeensilasje er eksplosjonsfarleg!

Har vi statistikk og hva sier den i så fall?

Jeg synes i hvert fall at det ville vært interessant å studere forskjellen i HSEQ-hendelser på tvers av biogass-, luftfarts- og olje- og gassindustrien globalt.

Dette kan gjøres ved å evaluere Total Reportable Injury Frequency (TRIF) og Total Reportable Incident Rate (TRIR) over de siste 10 årene, for å forstå hvilke teknologier og metodikker som er implementert for å redusere skade- og ulykkesfrekvensen i de forskjellige bransjene.

Jeg tror dessverre en slik sammenligning vil bekrefte min antagelse av at biogassindustrien har et potensiale når det gjelder å forbedre sine prosesser og metoder ved å implementere mer fjernteknologi, og dermed redusere manuelt arbeid i lukkede rom og potensielt farlige miljøer med eksponering av karsinogener og giftige gasser

Her ønsker jeg også å lære av de som har vært i biogassindustrien lenger enn det jeg har: Er det en HSEQ-utfordring i bransjen, er det fokus på TRIF- og TRIR-rapportering, og enda viktigere, er det fokus på implementering av proaktive løsninger, for å redusere TRIF- og TRIR-tall?

Hva er dine tanker om HSEQ-fokuset i biogassindustrien?

/ Cecilie Drange

Sandcatch Solutions

Skal fange sanden i biogassanleggene

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Biogassbransjen.no

– Dette er musikk i våre ører

Ingebjørg T. Wilhelmsen, Norsk Hydrogenforum

– Et godt utgangspunkt for klimakutt

Øivind Brevik, Samfunnsbedriftene
Nyheter fra Small Step Media nettverket
Kommersielle partnere
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.