Nyheter
Redaktør John Göransson lanserer mandag det nye, svenske nettstedet BiogasIdag.se.

Nytt svensk nettsted om biogass er på lufta

Mandag lanseres Sveriges første, største og eneste dagsutgivelse som kun handler om biogass.

OLE PEDER GIÆVER

Det nye nettstedet Biogas Idag skal rapportere om alt som påvirker biogassbransjens aktører.

– Vi vil gjøre det samme som Biogassbransjen.no gjør i Norge, og sammen vil vi kunne få til en heldekkende overvåkning av biogassbransjen, fra biogasspumpen i Västervik til viktige beslutninger i EU og FN, sier redaktør John Göransson.

Redaktøren har mange års erfaring innen journalistikk og kommunikasjon. Han begynte som økonomijournalist for det svenske nyhetsbyrået TT, arbeidet siden i mange år som PR-konsulent, før han i 2016 vendte tilbake til journalistikken. Siden april har han også vært redaktør for Avfall2Resurs.se, som er søsternettsted til norske Avfallsbransjen.no.

– Jeg er overbevist om at biogass er et av de viktigste verktøyene i det grønne skiftet, som jeg selv har brent for siden 2005, da Al Gore trakk i gang «The Climate Reality Project». Jeg husker det, og jeg jobbet for fullt med disse spørsmålene allerede den gang, sier redaktøren.

Lenke til det nye nettstedet

Nært samarbeid

Biogas Idag vil ha et tett samarbeid med Biogassbransjen.no i Norge. Målet er å overvåke det som skjer på biogassfronten i Sverige, Norge, Danmark, EU og omverdenen.

Svenske Biogasidag.se og Avfall2resurs.se tilhører familien av nettsteder i Small Step Media-nettverket. I Norge har vi Avfallsbransjen.no, Biogassbransjen.no, Hydrogen24.no og Cnytt.no. Med et abonnement får man tilgang til samtlige nettsteder.

– Europeisk strategi

Torbjørn Leidal Cnytt.no
Daglig leder i Small Step Media Torbjørn Leidal. Foto: Terje Johansen.

– Lanseringen av Biogas Idag er en del av Small Step Media AS’ skandinaviske – og på sikt europeiske – strategi. Det norske biogassmarkedet er i ferd med å bli skandinavisk, ved at aktørene etablerer seg over landegrensene, sier daglig leder i Small Step media AS, Torbjørn Leidal.

– Biokraft er et godt eksempel på dette. Det finsk-svenske selskapet Scandinavian Biogas tok Biokrafts navn etter at de kjøpte seg inn i verdens største produsent av flytende biogass, noen mil nord for Trondheim. Vi følger etter våre kunder og etablerer oss der de er, når de krysser grensene.

– I Norge er det litt over 50 biogassanlegg. I Sverige er det 282. Det betyr at det svenske markedet er større enn et norske, men siden aktørene krysser grensene og siden alle omfattes av EUs regelverk, har vi så mange fellesnevnere at vi må ekspandere i takt med markedet.

Lager avfallsbørs

Nettavisene innen avfall og gjenvinning, biogass og hydrogen blir altså å finne i flere skandinaviske land – og deretter også i Europa. I tillegg jobber Small Step Media nå med å utvikle nøytrale handelsplattformer og markedstorg, forteller Leidal:

– Disse digitale tjenestene kan bare nøytrale aktører etablere og drive. I Sverige forsøkte en av rivningsmarkedets største aktører å etablere en handelsplattform for rivningsmateriale. Det gikk ikke, fordi konkurrentene ikke ville bruke den.

– Vi ønsker derfor å etablere digitale tjenester og plattformer som markedet etterspør, avslutter han.

(Under Industrikonferansen i Sarpsborg 23. august holder Leidal innlegg om den europeiske børsen for omsetning av avfallsfraksjoner han utvikler sammen med blant andre tidligere Telenor-sjef Berit Svendsen og tidligere konsernsjef i BIR, Steinar Nævdal).

Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Biogassbransjen.no

Oslo og Akershus viser hvorfor bompenger er smart klimapolitikk

Ingvild Kilen Rørholt, Miljøstiftelsen ZERO

Ikke la klimaengasjement skape problembytter!

Mats Eklund, Linköpings universitet
Nyheter fra Small Step Media nettverket
Kommersielle partnere
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.