Nyheter
Audun Røsjorde, Chief Technology Officer i Inherit Carbon Solutions. Foto: Privat.

– Biogass kan være en viktig bidragsyter til CO2-fjerning

I dagens sommerintervju møter du Audun Røsjorde, Chief Technology Officer i Inherit Carbon Solutions.

Hva har vært det viktigste for biogassbransjen og din virksomhet det siste halvåret?

For oss har det vært viktig å bekrefte appetitten for kjøp av credits for CO2-fjerning fra biogass. Vi ser at det er stor interesse i markedet for dette. Selv produserer vi jo ikke biogass, så her er det nok mange som kan svare bedre enn oss, men vi registrerer at et tema i år har vært at det er viktig for bransjen å få gode og forutsigbare rammevilkår. Det samme er viktig for CO2-fjerningsbransjen. Biogassen kan være en viktig bidragsyter til CO2-fjerning, og det kan samtidig forbedre økonomien til biogassprodusenter gjennom en inntekt på salg av CO2.

Og hva tror du blir det viktigste for dere det neste halvåret?

Vi eier ingen teknologi som vi må utvikle eller sørge for å ta i bruk – vi bruker heller de teknologiene og leverandørene som er tilgjengelige. Derfor er mye av vårt arbeid nå innrettet mot å inngå nødvendige avtaler. Særlig er det viktig for oss å inngå de avtalene som trengs for lagring av CO2 fra minst ett biogassanlegg i Skandinavia. Dette har veldig stort fokus de nærmeste månedene.

Du blir utpekt til Enova-sjef for en dag: Hvilket område, felt eller bransje vil du tildele Enova-midler?

Ikke overraskende vil jeg si «karbonfjerning». Det er hevet over enhver tvil at karbonfjerning og CCS må spille en sentral rolle dersom vi skal begrense den globale oppvarmingen. Til tross for dette går det etter min mening relativt sakte med utviklingen og bruken av disse løsningene. Derfor ville jeg satset mye mer på CCS og karbonfjerning, og utvidet Enovas virkeområde til også å inkludere biogen CO2.

Hva skal du gjøre i sommerferien?

Jeg bor i Sandefjord med familie og vi skal nok holde oss mest i hjemlige trakter. Har to aktive gutter på 7 og 9 år, så det blir også en liten tur til Legoland og Lalandia i Danmark. Om været blir greit skal vi nok også på en ukes seiltur rundt i Oslofjorden.

Trykk for å se flere deltakere i sommerintervju-serien

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Biogassbransjen.no

– Dette er musikk i våre ører

Ingebjørg T. Wilhelmsen, Norsk Hydrogenforum

– Et godt utgangspunkt for klimakutt

Øivind Brevik, Samfunnsbedriftene
Nyheter fra Small Step Media nettverket
Kommersielle partnere
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.