Nyheter
Konstituert direktør i Bionova, Silje Lesjø. Foto: Astrid Waller.

– Opplever stor interesse for Bionova

I dagens sommerintervju møter du Silje Marie Lesjø, konstituert direktør i Bionova.

Hvordan har Bionova vært mottatt siden dere lanserte i år?

Veldig godt, vi opplever stor interesse og nysgjerrighet fra de tre målgruppene; jord-, skog- og havbruksnæringene. Vi registrerer også store forventninger, innsikt fra dialogen med næringene om deres behov tar vi med oss i videreutviklingen av Bionova slik at vi lykkes med målene som er satt.

Hva har vært de viktigste spørsmålene om biogass for dere?

I dialogen opplever vi at næringen understreker at behovet for biogass i markedet er tilstede, at det handler om utrulling og at de er opptatte av fortløpende dialog med, og helhetlige finansieringsløsninger i virkemiddelapparatet.

Og hva kan biogassbransjen se frem til fra dere det neste halvåret?

Det er spennende tider for biogassbransjen fremover. Vi har en politisk satsingsvilje på feltet, dette synliggjør seg i en økning av Bionovas budsjettrammer i inneværende år, både gjennom jordbruksavtalen, men også gjennom revidert nasjonalbudsjett. Dette gjør oss i stand til å finansiere flere prosjekter på feltet som igjen vil bidra til positive verdiskapings-, klima-, og sysselsettingseffekter.

Hva skal du gjøre i sommerferien?

I sommer skal jeg nyte det å ha tom kalender, da står det å tilbringe tid med de fine folkene jeg har rundt meg øverst på lista, ellers blir det klassiske sommeraktiviteter som bading, padling og fjellturer. Sørlandet blir hovedbasen, men jeg har vokst opp i Gudbrandsdalen, så jeg må alltid oppover en tur når jeg har fri. Jeg har også fått tips om en rekke biogassanlegg i hele Norge, så du skal ikke se bort fra at jeg legger reiseruta innom et eller to av disse.

Trykk for å se flere deltakere i sommerintervju-serien

 

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Biogassbransjen.no

Oslo og Akershus viser hvorfor bompenger er smart klimapolitikk

Ingvild Kilen Rørholt, Miljøstiftelsen ZERO

Ikke la klimaengasjement skape problembytter!

Mats Eklund, Linköpings universitet
Nyheter fra Small Step Media nettverket
Kommersielle partnere
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.