Nyheter
Nibio-forsker Linn Solli ser frem til fjellturer med husky-flokken i sommer. Foto: Privat.

– Trenger nye teknologier for hele verdikjeden

I dagens sommerintervju møter du Linn Solli – forsker, NIBIO.

Hva har vært det viktigste for biogass i NIBIO det siste halvåret?

Vi opplever økt etterspørsel på kunnskap om biogass fra ulike hold, dette som følger av flere faktorer – blant annet nye tiltak fra Norske myndigheter, som forsterker mulighetsrommet for biogassbransjen. Det er formidlet blant annet i nylig lansert rapport om «Klimatiltak i Norge mot 2030» fra Miljødirektoratet med et mål om bruk av 25 prosent husdyrgjødsel til biogass innen 2030, og NORSUS’ rapport om mulighetsrommet for biogass i Norge. Det er med andre ord betydelige muligheter for mer biogass – og forskningen skal bidra til økningen.

Og hva tror du blir det viktigste for dere det neste halvåret?

Spesielt opplever vi økt behov fra oppdrettsbransjen om håndtering og behandling av organiske restfraksjoner. Med de nevnte tiltak og prediksjoner tror vi denne sektoren blir en viktig samarbeidspartner for oss også i fremtiden. I tillegg vil et viktig fokus fortsatt være rettet til landbruket – og generelt økt samhandling med industriaktører. Blant våre oppgaver vil være å undersøke og vurdere for eksempel egnethet av ulike substrater, utfordringer med ubalanse av næringsstoffer, dokumentasjon av risikofaktorer.

Du blir utpekt til Enova-sjef for en dag: Hvilket område, felt eller bransje vil du tildele Enova-midler?

Basert på at biogassen er ètt element i det store bildet, ville vi satt søkelys på utvikling av nye teknologier knyttet til hele verdikjeden til biogassproduksjon. Med økt bruk av organisk avfall til biogassproduksjon er det behov for integrert teknologi. Realisering av nye teknologier vil sikre en mer effektiv og bærekraftig utvikling av sektoren.

Hva skal du gjøre i sommerferien?

Vi skal til fjells med husky-flokken vår 🙂

Trykk for å se flere deltakere i sommerintervju-serien

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Biogassbransjen.no

Oslo og Akershus viser hvorfor bompenger er smart klimapolitikk

Ingvild Kilen Rørholt, Miljøstiftelsen ZERO

Ikke la klimaengasjement skape problembytter!

Mats Eklund, Linköpings universitet
Nyheter fra Small Step Media nettverket
Kommersielle partnere
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.