Nyheter
Gry Haugsnes er daglig leder i Den Magiske Fabrikken. Foto: Privat.

– Både optimisme og usikkerhet i bransjen

I dagens sommerintervju møter du Gry Haugsnes – daglig leder i Den Magiske Fabrikken.

Hva har vært det viktigste for biogassbransjen og din virksomhet det siste halvåret?

Det siste halvåret har både vært optimisme og usikkerhet i bransjen. Rapporten fra NORSUS som kom i mars forklarer godt potensialet og mulighetene for å produsere biogass i Norge. Med motsatt fortegn har ENOVA endret sine støtteordninger, og skapt en unødvendig debatt om biogassens fremtid. Dette påvirker selvfølgelig også Den Magiske Fabrikken, men vi har brukt det siste halvåret godt og har fått til å etablere DMF som et samlet selskap med ansvar for å eie, drifte og utvikle fabrikken vår. Vi har også sett fremover og kommet videre i arbeidet med hvordan vekst kan realiseres og hvilke større utfordringer vi tenker vi står ovenfor.

Og hva tror du blir det viktigste for dere det neste halvåret?

Vi skal fortsette arbeidet med forbedring og optimalisering for å produsere mest mulig gass med det anlegget som er etablert. Dette er grunnmuren for videre vekst. Vi skal også utviklet og etablere prosjekter for å realisere vekst, og lagt en god plan for neste 5 års periode. Vi skal også fortsette å utvikle samarbeidet med våre viktigste partnere, som er Lindum og Air Liquide.

Vi er jo også en «ung» organisasjon etter virksomhetsoverdragelsene ved nyttår så vi skal fortsette å bygge laget vårt og sammen sette fart og retning.

Du blir utpekt til Enova-sjef for en dag: Hvilket område, felt eller bransje vil du tildele Enova-midler?

Det aller viktigste er forutsigbarhet, så jeg ville nok vurdert å reversere beslutninger som nylig er tatt. Jeg ville også i større grad støttet utbygging av anlegg som etableres med velkjent teknologi for å raskere øke produksjonsveksten i Norge da etterspørselen etter biogass er etablert.

Jeg ville også løftet frem klimanytte som tydeligere kriteria for investeringsstøtte, støtte til utvikling av løsninger som bidrar til at biogassbehandling av biologiske ressurser i enda større grad bidrar til at avfallsressursene utnyttes optimalt, at næringsstoffer sirkuleres og at utslippene minimeres. Mer konkret kunne det altså vært spennende å se på muligheter knyttet til biogjødselutvikling og for eksempel fangst av CO2.

Hva skal du gjøre i sommerferien?

I år blir det sommerferie i Norge, både på fjellet og tid hjemme for å nyte at vi bor sommerlig til på Nøtterøy. Vi har to spreke gutter som skal få oppleve noen nye 2000-topper og vi håper været på Vestlandet blir bra sånn at den landsdelen lokker.

Trykk for å se flere deltakere i sommerintervju-serien

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Biogassbransjen.no

Oslo og Akershus viser hvorfor bompenger er smart klimapolitikk

Ingvild Kilen Rørholt, Miljøstiftelsen ZERO

Ikke la klimaengasjement skape problembytter!

Mats Eklund, Linköpings universitet
Nyheter fra Small Step Media nettverket
Kommersielle partnere
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.