Nyheter
Administrerende direktør i Biokraft, Håvard Wollan. Foto: Øyvind P

Ønsket velkommen til Biogasskonferansen

Med et rekordhøyt antall deltakere gikk startskuddet for årets store happening i bransjen tirsdag formiddag.

Styreleder i Biogass Norge, Håvard Wollan, ønsket velkommen til Biogasskonferansen 2023 tirsdag klokken 10. Konferansen finner sted på Bristol Hotell i Oslo.

– Jeg ser først og fremst fram til å møte kolleger i biogassbransjen, og selvfølgelig god meningsutveksling fra scenen og i pauser. Biogass har aldri vært så viktig som det er nå i 2023, i Europa og for Norge. Da er det gledelig at vi har ny påmeldingsrekord, med 160 påmeldte kontra 110 i fjor. De tallene taler for seg selv, folk synes dette er bra, sier Wollan til Biogassbransjen.no.

Han er administrerende direktør for Biokraft på Skogn, som produserer flytende biogass i stor stil.

Håvard Wollan startet årets Biogasskonferanse på Hotel Bristol. Foto: Øyvind P

Senere tirsdag holder han innlegg om at bransjen må satse industrielt, sammen med Renevo-sjef Jan Kåre Pedersen, som driver et anlegg på Stord.

– Dette er et poeng jeg vil understreke. Sirkularitet i bioøkonomisk kontekst er helt nødvendig for å nå frem til lavutslippssamfunnet, og biogass er en katalysator i så måte. Det har også ulike regjeringsdokumenter under både forrige og sittende regjering pekt på. Det er ingen uenighet om viktigheten av biogass.

– Den gir også et viktig bidrag til reduksjon av klimagassutslipp. Det siste året har vi også sett hvordan biogass kan bidra til energisikkerheten i Europa.

– Litt forenklet kan man si at Europa skriker etter mer biogass, og det gir en industriell mulighet for verdiskaping og sysselsetting i Norge. Man skal heller ikke undervurdere spillover-effekter i utdanning, forskning og teknologiutvikling, hvor vi har eksempler på ledende aktører innen leverandørindustri i Norge allerede. Det er fristende å trekke frem Cambi, Hyperthermics og Antec i denne sammenhengen.

– En av tingene jeg vil fortelle om er de store industrielle forprosjektene vi har kjørt i Biokraft-regi, på flere titalls millioner. Du får ikke den kompetansen og kunnskapsutviklingen nasjonalt uten en industriell satsing.

– Er det noen programpunkter du ser særlig frem til?

– Det er alltid spennende å høre fra European Biogas Association og direktør Harmen Dekker.

– Programkomiteen har jobbet veldig bra med et helhetlig og solid program.

Tema for årets konferanse er «Biogass – en brikke i energispillet». Det blir blant annet lagt frem en fersk biogasstatistikk utarbeidet for bransjen selv.

Biogassbransjen.no følger konferansen, og publiserer i løpet av dagen og morgendagen intervjuer med flere av foredragsholderne.

 

Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Biogassbransjen.no

Oslo og Akershus viser hvorfor bompenger er smart klimapolitikk

Ingvild Kilen Rørholt, Miljøstiftelsen ZERO

Ikke la klimaengasjement skape problembytter!

Mats Eklund, Linköpings universitet
Nyheter fra Small Step Media nettverket
Kommersielle partnere
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.