Nyheter
Transportdirektør i REMA Distribusjon, Rune Herje, holdt innlegg under Gasskonferansen 2022 onsdag. Foto: Ole Peder Giæver/Biogassbransjen.no.

Gasskonferansen 2022:

Rema Distribusjon: – Skifter samtlige biler til nullutslipp eller biogass

Rema Distribusjon har i år lansert en storstilt satsing på biogass, der 12 biler er i bestilling frem mot 2026. Allerede har selskapet tre biler på veien.

Rema har bestilt 12 nye biogassbiler. Foto fra pressemelding.

Oslo (Biogassbransjen.no): – Vi har stort sett gode erfaringer med kjøretøyene, noe lavere gassforbruk enn forventet, ellers ingen negative overraskelser, sier transportdirektør i Rema Distribusjon, Rune Herje, til Biogassbransjen.no.

Han har vært ansatt i Rema Distribusjon fra 2013, og som transportdirektør fra 2019. Han har lang transporterfaring fra ulike roller i Linjegods/Schenker, og har også utdanning innen logistikk og transport fra Distriktshøgskolen i Molde.

Onsdag holder han innlegg om Rema Distribusjons biogassatsing under Gasskonferansen 2022.

– Utfordringen på kort sikt er manglende fyllestasjoner. Slik det ser ut nå så er det mulighet for mer forutsigbare og kanskje lavere kostnader ved bruk av biogass, enn på diesel og el, sier Herje.

Rema Distribusjon er et datterselskap til Rema 1000, med ansvar for all logistikk rundt dagligvarekjempen. Så langt har selskapet bestilt 12 biogassbiler, og bytter dermed ut en tredjedel av bilparken.

– Som sagt så er manglende fyllestasjoner i dag et minus, her må vi ha forutsigbarhet i etablering og tilgang på gass. Samtidig så er det viktig med fritak/reduksjon av bompenger og langsiktighet rundt dette og fortsatt Enovas støtte til kjøp av biogass biler noen år til.

For flytende biogass er det i dag kun tre fyllestasjoner på Østlandet og en i Trondheim.

Rema Distribusjon har ikke mange biler selv, totalt 36 stykker, men leier cirka 200 via underleverandører.

– Vi skal skifte alle våre 36 biler til nullutslipp/biogass senest i 2026, 12 biogass biler bestilt. Det blir flere gassbiler, men vi jobber parallelt med løsning for hurtiglading av el-lastebiler på våre distribunaler. Samtidig så er flere av våre innleide transportører i gang med å skifte til biogass, de første bilene er alt på veien, flere kommer i høst og vinter. Vi legger nå planer sammen med alle våre transportører, for å nå målet om nullutslipp i 2030.

– Det har vært mye forsinkelser på leveranse av gassbilene, vi har 3 biler på veien, 3 til snart klarte, resten vil være på veien i løpet av vinteren om det ikke oppstår ytterligere forsinkelser. I tillegg så har våre transportører bestilt flere biogassbiler, blant annet 6 i Trondheim.

– Hva slags tilbakemelding har dere fått på biogass satsingen?

– Vi har fått mange gode tilbakemeldinger for satsingen vår, men også på at vi generelt fronter satsingen på biogass. Vi har mye fokus på at biogass er den teknologien som er tilgjengelig og «oppnåelig» også for mindre transportører med tanke på investeringer.

– Andre momenter du vil ta med i innlegget?

– Vi tror biogass vil få en større plass i det grønne skiftet enn hva vi tidligere har beregnet. Kanskje vil halvparten av bilen som kjører for oss frem mot 2030 være biogass. Vi jobber også med å få på plass ladeinfrastruktur, slik at vi kan ta i bruk el-lastebiler på noen av distribunalene våre.

Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Biogassbransjen.no

Er biogassindustrien gode nok på sikkerhet?

Cecilie Drange, Sandcatch Solutions

Ikke rør biogassbilen min!

Mats Eklund, Linköpings universitet
Nyheter fra Small Step Media nettverket
Kommersielle partnere
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.