Nyheter
Byrådssekretær Jenny Skagestad holdt innlegg under Biogasskonferansen 2022. Foto: Ole Peder Giæver/Biogassbransjen.no.

Biogasskonferansen 2022:

– Oslos krav er med på å få markedet i gang

I januar var 16 prosent av lastebilsalget i Oslo nullutslipp og biogass. – Kravene vi stiller bidrar til at det investeres mer, sier byrådssekretær Jenny Skagestad.

Clarion Hotel Oslo (Biogassbransjen.no): I byråd Sirin Stavs fravær kom byrådssekretær Jenny Skagestad til Biogasskonferansen 2022 for å presentere Oslos politikk på området biogass. Hun la vekt på at Oslo kommune nå stiller krav i anskaffelser til fossilfri transport.

– Oslo kommune produserer en god del biogass selv, og skal jobbe for å sortere ut større deler av matavfallet for å produsere mer biogass i årene fremover, sier hun til Biogassbransjen.no etter innlegget.

– Det viktigste vi gjør når det gjelder bruk er at vi skal omstille transportnæringen i Oslo fra fossil transport til biogass og utslippsfri tungtransport. Her gjør Oslo mange ulike grep for å sikre at all transporten i Oslo skal omstille seg. Det aller viktigste vi gjør er nok å stille krav i anskaffelsene våre. Når Oslo kommune kjøper varer og tjenester skal vi stille krav om fossilfri transport, og der hvor det er mulig skal det være et minimumskrav. Vi ser allerede at det å stille disse kravene, og at kravene nå sprer seg til Viken-kommuner, er med på å bidra til at det investeres mer til biogass og el-lastebiler. I januar var vi oppe i 16 prosent av alt lastebilsalget i Oslo var biogass og nullutslipp.

– Er det aktuelt å få bussene tilbake på biogass?

– Byens busser, Ruter-bussene, vil være elektriske innen utgangen av 2023. Der har man satset på el for å spare energi, utslipp og støy.

– Hvordan opplever dere interessen for biogass i bygg- og anleggsbransjen?

– Det er interesse både for el og biogass i anleggsbransjen, og vi opplever at det er stor interesse for å se på hva som kommer av nye modeller. Det at Oslo stiller disse kravene har vært med på å få markedet i gang, fra den første piloten på Lambertseter i 2016 til i dag har vi en bransje som er i stor omstilling, også takket være at andre kommuner og private har begynt å stille tilsvarende krav.

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Biogassbransjen.no

Oslo og Akershus viser hvorfor bompenger er smart klimapolitikk

Ingvild Kilen Rørholt, Miljøstiftelsen ZERO

Ikke la klimaengasjement skape problembytter!

Mats Eklund, Linköpings universitet
Nyheter fra Small Step Media nettverket
Kommersielle partnere
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.