Nyheter

Biogasskonferansen i full sving: Vi skal enda bedre forklare Norge at biogass er det beste vi kan gjøre

Over hundre aktører fra alle steder i biogassens verdikjede er samlet i Oslo for å diskutere fag. Dette er hvorfor de har tatt turen:

– Hvorfor har du kommet til Biogasskonferansen 2022, og er et slikt fora viktig? 

– Jeg skal prøve å reklamere for laboratoriet vårt. Det er viktig med konferanser som denne, for her får man truffet folk som driver med biogass. Man må jo ha forum der man samles og snakker om fag.

– Vi har en god løsning på prøvetagning av de gassene som biogasstilvirkerne skal sende inn for å sjekke hva som er i gassen. Jeg har vært med på konferansen en gang tidligere, da på Gardermoen. For oss er det viktig å ha en møteplass som dette, da vi i utgangspunktet er et selskap som jobber opp mot olje og gass. Hovedkontoret vårt ligger i Stavanger, Ellingsen Systems. Vi vet at det er noen mørke skyer hva gjelder olje- og gass-sektoren, så da blir vi en del av den raden av alle de andre som løfter nye steiner for nye markeder og det grønne skiftet.

– Jeg er her for å øke kjennskapet til biogassbransjen og markedet. Forhåpentligvis får vi noen flere abonnenter inn på Biogassbransjen.no også. Kanskje vi får noen til å åpne øynene om at dette er et lurt sted å markedsføre seg. Det har vært korona i to år nå og vi har sittet på hvert vårt kontor. All erfaring tilsier at når mennesker møtes, så skapes relasjonene og de gode ideene kommer til og settes ut i live. Så fysiske møter kan aldri bli erstattet av digitale sammenkomster.

– Jeg har kommet fra Danmark fordi Norge er et veldig interessant marked for oss når det gjelder biogass. Vi bygger biogasstankstasjoner for å tanke både tung og lett transport, vi har bygget på noen anlegg i Norge og jobber nå med noen flere. Det er veldig viktig å kunne møtes på denne måten, spesielt i Skandinavia. Vi har også et stort biogass-samfunn i Danmark og Danmark ligger langt fremme på produksjon av biogass. Til gjengjeld er vi langt etter når det kommer til å bruke det i transportsektoren. Norge klarer å gå foran og det er vi veldig inspirert av.

– Jeg er her for å få faglig påfyll og møte folk. Det er hyggelig å se at mange har møtt opp. Det blir spennende og se hva vi får av ny kunnskap, og ikke minst signaler fra det politiske. Jeg gleder meg også til rapporten fra Norwaste og hva de har kartlagt. Konferanser som dette er viktig fordi vi er nødt til å møte hverandre, og jeg ønsker alle slike tiltak velkommen. Det er en måte og kommunisere biogass på og få frem kunnskapen.

– Jeg er her fordi det her er stort. Det er Biogasskonferansen! Jeg mener Biogasskonferansen absolutt er viktig. Jeg har vært i Norsk biogassbranje i over ti år, og for ti år siden hadde vi ikke sett for oss at vi hadde Biogass Norge, vår egen bransjeorganisasjon, vi hadde ikke sett for oss at vi hadde Biogassbransjen.no, vårt eget bransjemagasin, og nå har vi vår egen konferanse. Så dette er stort!

– Jeg er her for å se folkene mine og se nettverket på biogass. Vi må jo treffes. Vi har sittet på telefonen i to år, men nå skjer det veldig mye i både Norge og Europa. Så nå er det på tide å komme sammen og skifte gir. Vi skal enda bedre forklare Norge at biogass er det beste vi kan gjøre.

Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Biogassbransjen.no

– Dette er musikk i våre ører

Ingebjørg T. Wilhelmsen, Norsk Hydrogenforum

– Et godt utgangspunkt for klimakutt

Øivind Brevik, Samfunnsbedriftene
Nyheter fra Small Step Media nettverket
Kommersielle partnere
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.