Nyheter
Fagansvarlig industri i Zero, Anne Marit Post-Melbye. Foto: Zero.

Biogasskonferansen 2022:

Biogasskonferansen 2022: – En viktig møtearena

Tirsdag braker det løs med Biogasskonferansen 2022. – Blir gøy å dra på en fysisk konferanse igjen, sier konferansier Anne Marit Post-Melbye.

Fagansvarlig industri i miljøorganisasjonen Zero, Anne Marit Post-Melbye, er konferansier under Biogasskonferansen 2022, tirsdag og onsdag denne uken.

– Det blir veldig gøy å dra på en fysisk konferanse igjen, og at hele biogassbransjen samles gjør det til en viktig møtearena for faglig oppdatering, sier hun til Biogassbransjen.no.

Konferansen begynner kl 10 tirdag, og Biogassbransjen.no er til stede og dekker den løpende.

Det er påmeldt over 100 deltakere fra inn- og utland, og hele verdikjeden er representert.

– Zero jobber med biogass fordi det er en viktig klimaløsning og en sirkulærøkonomisk løsning som bidrar til at vi kan erstatte fossile alternativer innen transport, industri og maritime formål, sier Post-Melbye.

Hun skal lede konferansen begge dager.

– Jeg skal fasilitere, introdusere innledere og forsøke å skape en rød tråd i programmet, sier hun.

Årlig konferanse

Biogasskonferansen 2022 skal være en årlig konferanse for å samle bransjen og gi status på hvor man står i den grønne omstillingen, og biogassens rolle i den.

– Jeg tror det jeg ser aller mest frem til er å treffe bransjen, og at det faktisk er en fysisk møteplass etter så mye tid på hjemmekontor. Det er et veldig spennende program, sier Post-Melbye.

Programmet til konferansen kan du lese her.

Ny statistikk

Første dag blir det blant annet lagt frem fersk statistikk om biogass i Norge, statssekretær Sigrid Hagerup Melhuus fra Klima- og miljødepartementet stiller med innlegget «Hvordan kan biogassbransjen vokse?», det blir orienteringer om endringene i EU og politisk debatt mellom medlemmer av Energi- og miljøkomiteen.

– Jeg ser frem til å høre om den politiske statusen og det som kommer fra EU, blant annet vil sjefen i European Biogas Association, Harmen Dekker, orientere. Det blir også spennende å høre om nye konsepter som Rå Biopark, sier Post-Melbye.

Hun er fagansvarlig for industri i Zero, og jobber med klimaløsninger knyttet til bioøkonomi.

– Under konferansen vil vi blant annet se på hvilke virkemidler som trengs for å få fart på norsk biogassbransje, sier Post-Melbye.

– Man trenger en samling av mange rammebetingelser, både incentiver og produksjonsstøtte for logistikk og fylling, og virkemidler på brukssiden som gjør at biogass og fornybare alternativer kan konkurrere med fossilt. For å skape lønnsomhet trenger man en kombinasjon av virkemidler og politikk.

Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Biogassbransjen.no

– Dette er musikk i våre ører

Ingebjørg T. Wilhelmsen, Norsk Hydrogenforum

– Et godt utgangspunkt for klimakutt

Øivind Brevik, Samfunnsbedriftene
Nyheter fra Small Step Media nettverket
Kommersielle partnere
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.