Nyheter
Administrerende direktør i Antec, Eirik Gundersen. Foto: Antec.

– Antec Biogas er engasjert i over 1000 franske anlegg

Mange høydepunkt i året som gikk, forteller administrerende direktør i Antec Biogas, Eirik Gundersen, i vårt juleintervju.

Biogassbransjen.no har tatt en runde til noen av de større aktørene i bransjen for en oppsummering av året som gikk og et gløtt inn i det nye. Administrerende direktør i Antec Biogas, Eirik Gundersen, svarer:

Hvilke spennende biogass-nyheter har det vært i deres selskap i året som gikk?
Det har vært mange høydepunkter og fantastiske øyeblikk i 2021 for Antec. En av de store øyeblikkene må vel være at Antec Biogas gikk helt til topps og vant første prisen for beste og mest bærekraftige teknologi hos GRDF. GRDF forvalter Europas lengste gassledning på over 200.000 km gjennom Frankrike – og gir gass til 77 prosent av alle franske hjem. Franske myndigheter, som eier GRDF, gjorde en omfattende teknisk vurdering av over 150 ulike europeiske selskaper for å finne frem til den teknologien som skal være ledende i å erstatte dagens naturgass med biogass. Dette har medført at Antec Biogas nå er engasjert i de over 1000 anlegg som skal bygges de neste 10 årene i Frankrike.

Det er det er både inspirerende og givende at Europa gjennom en ekstremt hard konkurranse velger et norsk teknologiselskap. Det bevitner at markedet er klar for en noe mer bærekraftig teknologi som gjør der enklere, raskere og med lønnsomt å jobbe med biogass.

Hvilke utviklinger på biogassfeltet følger du ellers med særlig interesse?
Det at myndigheter i hele Europa nå har fått øyene opp for biogass er veldig spennende. Biogass er kanskje en av verdens minst utnyttede energikilder – og den ligger rett foran vår egen nese. Det at transport, industri og jordbruk nå har fått biogass på agendaen er på tide.

Hva tenker du blir de viktigste sakene for norsk biogassbransje på nyåret?
Vi må stå samlet og «rope høyt» slik at vår fossile tradisjon får et nytt og konstruktivt syn på alle alternative energikilder. En samlet bransje med en samlet agenda og fokus hvor målet er å spre det gode budskap ser jeg på som en forutsetning.

Hva er dine planer for jul og nyttår?
Vi er så heldige å ha hytte på Golsfjellet. Dit drar vi med hele familien – og blir der inn i det nye året.
Jeg benytter anledningen til å ønske alle et godt nytt år.

Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Biogassbransjen.no

– Dette er musikk i våre ører

Ingebjørg T. Wilhelmsen, Norsk Hydrogenforum

– Et godt utgangspunkt for klimakutt

Øivind Brevik, Samfunnsbedriftene
Nyheter fra Small Step Media nettverket
Kommersielle partnere
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.