Leder
Illustrasjonsfoto: Ludvig Gundersen.

Sladder eller nyhetsformidling?

Redaksjonelle medier er helt avhengige av å motta tips. For å skrive om tipsene, styres vi av Vær-Varsom-Plakaten og Redaktørplakaten. Det sikrer at saken får en kvalitativ behandling som skal skille redaktørstyrte medier fra eksempelvis sosiale medier.

Saken med Antec Biogas og Renevo var ikke enkel verken å skrive eller publisere. Nå fikk alle parter mulighet til samtidig imøtegåelse, så kritikken fra den danske konsulenten ikke ble stående uimotsagt. Men, vi forstår om de som blir utsatt for kritikken blir sure for det.

Og ønsker man en presseetisk vurdering av saken, kan den påklages til Pressens Faglige Utvalg – PFU. Her får man en uhildet vurdering som Biogassbransjen.no er pålagt å trykke som medlem av Fagpressen.

Det er kostnaden ved å drive uavhengig og granskende journalistikk. Om ikke Biogassbransjen.no hadde eksistert, ville sannsynligvis saken svirret rundt i markedet som et rykte ingen kunne forsvare seg mot eller diskutere på en saklig måte. Det har man mulighet til nå.

Vi håper derfor vi fortsatt vil motta tips – både kritiske og gla´saker. Begge deler skrives og publiseres med samme engasjement. Så om vi produserer sladder eller driver nyhetsformidling får du som leser avgjøre. Vi gjør så godt vi kan for å gi deg et best mulig og objektivt bilde av hva som til enhver tid skjer i biogassmarkedet.

Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Biogassbransjen.no

– Dette er musikk i våre ører

Ingebjørg T. Wilhelmsen, Norsk Hydrogenforum

– Et godt utgangspunkt for klimakutt

Øivind Brevik, Samfunnsbedriftene
Nyheter fra Small Step Media nettverket
Kommersielle partnere
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.