Nyheter

https://vimeo.com/639876515/2518dc52d5

HELPDESK: Det viktigste klimatoppmøtet på mange år

Forventingene er skyhøye foran det kommende klimatoppmøtet, det såkalte COP26. Torsdag 28. oktober klokken 12:00 inviterer «Helpdesk» til vorspiel.

Mandag sa Klima- og miljøminister Espen Barth Eide at Norges standpunkt før klimatoppmøtet er å støtte målet om at den globale oppvarmingen ikke skal overstige 1,5 grader.

Paris-avtalen fra 2015 sier at oppvarmingen ikke skal overstige to grader og helst ikke over 1,5. Det britiske formannskapet for møtet har varslet at deres målsetting for COP26 er en tydeliggjøring av 1,5 gradersmålet.

– Siden Paris har vi fått en helt annen innsikt i forskjellen på 1,5 og 2 grader. Det er en mye mer alvorlig forskjell i effekt og kostnader for å håndtere effekten av klimaendringene i det feltet. Derfor er det viktig at 1,5 fortsatt blir en reell mulighet. 1,5 er det nye 2, på en måte, sa Barth Eide da han presenterte Norges posisjon før klimatoppmøtet for pressen mandag ettermiddag.

Han la til at det vil innebære et strammere karbonbudsjett, der det er mindre igjen å slippe ut.

Miljøbevegelsen har store forventninger til møtet og har betegnet det som det viktigste på mange år. I forkant av møtet har både Russland og Kina signalisert at de vil legge frem forpliktende kuttmål.

I sendingen får du høre den nyslåtte Klima- og miljøministerens forventninger til COP26. Samtidig med at statslederne forhandler om klimakutt, arrangeres det en rekke konferanser og møteplasser i tilknytning til COP26. Circular Norway er vertskap for en norsk delegasjon med næringsaktører som skal delta på handelskonferansen Climate Chamber Mission i begynnelsen av november.

Kommunikasjonssjef Ellen Høvik kommer i studio for å fortelle hva den delegasjonen håper å få ut oppholdet.

«Helpdesk» ser du torsdag 28. oktober klokken 12:00 på Avfallsbransjen.no, Biogassbransjen.no og Cnytt.no.

 

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Biogassbransjen.no

Ikke la klimaengasjement skape problembytter!

Mats Eklund, Linköpings universitet
Nyheter fra Small Step Media nettverket
Kommersielle partnere
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.