Nyheter
Årets konferanse finner sted på Quality Airport Hotel Gardermoen.

– Årets møteplass for bioenergibransjen

Norsk bioenergiforening (Nobio) inviterer til sin årlige konferanse Bioenergidagene, på Quality Airport Hotel Gardermoen 22-23. november. Det blir avholdt en parallellsesjon om biogass dag 2.

Seniorrådgiver i Nobio, Arnold K. Martinsen.

Nobio ble opprettet i 1986, og har medlemmer fra hele verdikjeden, fra råvareprodusenter, utstyrsleverandører til leverandører av ferdig varme. Den dekker også drivstoff, biogass og biokull.

– Det er en paraplyorganisasjon, og en interesseorganisasjon i aller høyeste grad. Vi driver mye med lobbyvirksomhet overfor regjering og storting, sier seniorrådgiver i Nobio, Arnold K. Martinsen, til Biogassbransjen.no.

22-23. november er det duket for den årlige konferansen Bioenergidagene.

– Bioenergidagene har tradisjonelt vært den største bioenergikonferansen i Norge, og er årets møteplass for bransjen. Dag 1 handler det mye om næringspolitikk og rammebetingelser, mens dag 2 er det mer faglige temaer, sier Martinsen.

Fra digitalt til fysisk

I fjor måtte hele konferansen gjøres digital på grunn av korona-restriksjoner, men i år håper bransjeforeningen å samle deltakerne fysisk. Det vil fortsatt være mulig å overvære den digitalt.

– Men vi legger vekt på å få flest mulig til å komme på konferansen på Gardermoen. Vedlikehold og utvidelse av nettverk er en viktig del av konferansen, og etter mitt inntrykk noe av det deltakerne legger mye vekt på, sier Martinsen.

Norsk Bioenergiforening er en interesseorganisasjon som dekker bioenergibransjen i bred forstand, fra flisfyring og biovarme til biogass, biokull og biodrivstoff. De driver aktiv næringspolitikk, og første dag av konferansen er viet debatter og foredrag om rammevilkårene for bransjen.

– Konferansen gir et godt innblikk i gjeldende og kommende rammebetingelser som har stor betydning for bransjens utvikling og den videre satsingen på bioenergi i Norge, sier Martinsen.

LES OGSÅ: Lobby-sesongen er i gang

Plass til flere

Konferansen er ventet å samle cirka 100 deltakere, men har kapasitet til å ta imot flere. Målgruppen er hele verdikjeden, fra brensel til utstyr og levert bioenergi.

Biogass og biokull er også temaer, med et eget parallelspor om biogass dag 2. Her blir det blant annet innlegg om aktuelle råstoff til biogassproduksjon, biorest og småskala gårdsanlegg.

Mer informasjon og påmelding på konferansens hjemmeside: http://www.bioenergidagene.no/

LES OGSÅ: Det spøker for Oslos «nullutslippssoner»

Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Biogassbransjen.no

Oslo og Akershus viser hvorfor bompenger er smart klimapolitikk

Ingvild Kilen Rørholt, Miljøstiftelsen ZERO

Ikke la klimaengasjement skape problembytter!

Mats Eklund, Linköpings universitet
Nyheter fra Small Step Media nettverket
Kommersielle partnere
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.