Nyheter
biogassanlegg
FAKLING: Oslo kommune har slitt med teknologi og organisasjonsform på biogassanlegget på Nes på Romerike. Foto: Oslo kommune

Ruters drivstoff-valg er tatt opp i Stortinget

Stortingsrepresentant Terje Halleland (FrP) utfordrer klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn (V) om Oslo kommunes biogass- og drivstoffstrategi.

Terje Halleland
TErje Halleland er stortingsrepresentant for FrP.

Biogassbransjen.no har i høst fulgt kollektivtransportpolitikken i Oslo. Det har kommet fram at matavfallet fra Oslos innbyggere går til spille ved kommunens biogassanlegg på Nes. Samtidig velger kollektivtransportselskapet Ruter, også eid av Oslo kommune, biogass i sine anbud. Den egenproduserte biogassen vektes betydelig lavere enn el og hydrogen i Ruters klimavektingssystem.

Stortingsrepresentant Terje Halleland fra Rogaland følger opp saken med et spørsmål sendt ministeren. Kommunene har stort handlingsrom til å redusere klimagassutslipp i egen kommune, men hvor langt vil Statsråden la det gå på bruk av offentlige midler uten resultater før han griper inn? Stortingsrepresentantem legger…

Få tilgang med AB Pluss

Vårt eksklusive innhold er tilgjengelig for abonnenter.

Med AB Pluss får du tilgang til Avfallsbransjen.no, Biogassbransjen.no og Cnytt.no. Dette er innhold du ikke finner andre steder: Oppdaterte bransjenyheter, eksklusivt dybdeinnhold og en omfattende informasjonsbank. Du får også mulighet til å eksponere dine produkter og tjenester til kunder og samarbeidspartnere. Vi tilbyr bedriftsmedlemsskap med tilgang for alle bedriftens ansatte.  

Her er våre tilbud

Liten

  • Full tilgang for 5 ansatte
  • Inntil 3 oppføringer i Markedstorget

Kr. 7500 / år (kun 625 per måned)

Eks mva, faktureres årlig

Bestill nå!

Mellomstor

  • Full tilgang for 15 ansatte
  • Inntil 15 oppføringer i Markedstorget

Kr. 15000 / år (kun 1250 per måned)

Eks mva, faktureres årlig

Bestill nå!

Stor

  • Full tilgang for 30 ansatte
  • Inntil 30 oppføringer i Markedstorget

Kr. 22500 / år (kun 1875 per måned)

Eks mva, faktureres årlig

Bestill nå!

Kommentarer

Bare innloggede medlemmer av AB Pluss kan legge inn kommentarer. Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Nyhetsbrev