Nyheter
SUBSTRAT: Øl forsøkt smuglet inn til Sverige, kan bli til biogass. Aldri så galt at det ikke er godt for noe.
Foto: Timothy Dykes/Unsplash

Smuglersprit blir til biogass

At svenskene har næringsvett, er det ingen tvil om. De færreste ville sett for seg at smuglergodset er en super innsatsfaktor i biogassanlegg.

I 2019 beslagla det svenske Tullverket 300.000 liter alkohol. Tidligere ble alkoholen helt rett ut etter beslag. Da måtte tollbetjentene gjøre dette triste arbeidet for hånd. Men det er det slutt på nå. Nå blir beslagene håndtert av en gjenvinningsstasjon som kildesorter emballasjen. Og  spriten? Den blir gjenvunnet i biogassanlegg. Dette melder det svenske magasinet Energigas. I Norge er situasjonen rundt beslagene annerledes. Det er Arcus som håndterer alkohol som tollvesenet beslaglegger.  Arcus opplyser overfor Biogassbransjen.no at de destruerer beslaglagt alkohol. Men den kunne vært benyttet til biogassproduksjon.

– Alkohol er mulig å benytte i biogassproduksjon, jeg kjenner ikke spesifikt til bruken av smuglervarer, men glykol og avisingsvæske fra flyplasser er noe som vurderes å benyttes til biogassproduksjon, sier produksjonssjef Mariann Hegg i Greve biogass. Det norske tollvesenet belaga 295.112 liter alkohol i…

Få tilgang med AB Pluss

Vårt eksklusive innhold er tilgjengelig for abonnenter.

Med AB Pluss får du tilgang til Avfallsbransjen.no, Biogassbransjen.no og Cnytt.no. Dette er innhold du ikke finner andre steder: Oppdaterte bransjenyheter, eksklusivt dybdeinnhold og en omfattende informasjonsbank. Du får også mulighet til å eksponere dine produkter og tjenester til kunder og samarbeidspartnere. Vi tilbyr bedriftsmedlemsskap med tilgang for alle bedriftens ansatte.  

Her er våre tilbud

Liten

  • Full tilgang for 5 ansatte
  • Inntil 3 oppføringer i Markedstorget

Kr. 7500 / år (kun 625 per måned)

Eks mva, faktureres årlig

Bestill nå!

Mellomstor

  • Full tilgang for 15 ansatte
  • Inntil 15 oppføringer i Markedstorget

Kr. 15000 / år (kun 1250 per måned)

Eks mva, faktureres årlig

Bestill nå!

Stor

  • Full tilgang for 30 ansatte
  • Inntil 30 oppføringer i Markedstorget

Kr. 22500 / år (kun 1875 per måned)

Eks mva, faktureres årlig

Bestill nå!

Kommentarer

Bare innloggede medlemmer av AB Pluss kan legge inn kommentarer. Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Nyhetsbrev