Nyheter
Ku kyr
KU-NYTT: Utslippene fra landbruket er redusert de siste 30 årene.
Foto: Torbjørn Tandberg

Landbruket reduserer sine klimagassutslipp

Utslipp fra jordbruket er redusert med 6,4 prosent siden 1990, viser nye tall fra Statistisk sentralbyrå.

– Dette er en svært gledelig utvikling, og det viser at regjeringens landbrukspolitikk virker. Å få redusert klimagassutslippene har vært prioritert i de siste årenes jordbruksoppgjør. Et aktivt landbruk er en helt sentral aktør i det grønne skiftet og morgendagens grønne næringsliv. Produksjon av mat skal skje med lavest mulig klimagassutslipp per produserte enhet. Bedre effektivitet i melkeproduksjonen og mer optimal bruk av gjødsel er viktige faktorer, og dette går i riktig retning for å oppfylle målet i klimaavtalen vi har med jordbruket, sier Landbruks- og matminister Olaug Bollestad (KrF) i en pressemelding fra Landbruks- og matdepartementet.

I høst lanserte Klimasmart landbruk en klimakalkulator. Den skal gi bonden mulighet til selv beregne hvordan klimautslipp kan reduseres. Ministeren mener at dette er et av flere nyttige grep som har gitt effekt. – I årets jordbruksoppgjør prioriterte partene blant annet fossilfri oppvarming, biogass, miljøvennlig spredning,…

Få tilgang med AB Pluss

Vårt eksklusive innhold er tilgjengelig for abonnenter.

Med AB Pluss får du tilgang til Biogassbransjen.no og Avfallsbransjen.no. Dette er innhold du ikke finner andre steder: Oppdaterte bransjenyheter, eksklusivt dybdeinnhold og en omfattende informasjonsbank. Du får også mulighet til å eksponere dine produkter og tjenester til kunder og samarbeidspartnere. Vi tilbyr bedriftsmedlemsskap med tilgang for alle bedriftens ansatte.  

Liten

 • For inntil 4 ansatte
 • Full tilgang til Avfallsbransjen.no og Biogassbransjen.no
 • Daglige nyhetsoppdateringer
 • Eksklusive webinar og fagprogrammer
 • Tilgang til informasjonsbanken
 • Inntil 5 oppføringer i markedstorget

Kr. 625 / måned

Eks mva, faktureres årlig

Bestill nå!

Mellomstor

 • For inntil 15 ansatte
 • Full tilgang til Avfallsbransjen.no og Biogassbransjen.no
 • Daglige nyhetsoppdateringer
 • Eksklusive webinar og fagprogrammer
 • Tilgang til informasjonsbanken
 • Inntil 15 oppføringer i markedstorget

Kr. 1250 / måned

Eks mva, faktureres årlig

Bestill nå!

Stor

 • For alle ansatte
 • Full tilgang til Avfallsbransjen.no og Biogassbransjen.no
 • Daglige nyhetsboppdateringer
 • Eksklusive webinar og fagprogrammer
 • Tilgang til informasjonsbanken
 • Inntil 50 oppføringer i Markedstorget

Kr. 1875 / måned

Eks mva, faktureres årlig

Bestill nå!

Nyhetsbrev