Nyheter
Harmen Dekker. Bildet er en montasje.

EBA-sjef Herman Dekker til FNs ekspertgruppe for gass

EBAs administrerende direktør har blitt utnevnt som medlem av ekspertgruppen for gass ved FNs økonomiske kommisjon for Europa (UNECE).

Gruppen på åtte eksperter skal hjelpe UNECEs medlemsland med å oppfylle viktige politiske forpliktelser. Det innebærer blant annet 2030-agendaen for bærekraftig utvikling og  Parisavtalen om klimaendringer, skriver European Biogas Association, EBA, i en pressemelding.

– Bærekraftige biogasser har et viktig potensial for å gi alle land trygg, rimelig og fornybar energi. Biogass og biometan er en ressurs som tar for seg flere samfunnsspørsmål og gir sirkularitet og miljøgevinster. Jeg ser frem til å samarbeide med andre eksperter for å drive fremtidig utvikling, sier Harmen Dekker i en kommentar.

Ekspertgruppen skal muliggjøre dialog med flere interessenter om bærekraftig og ren produksjon, distribusjon og forbruk av gasser. Gruppen fokuserer på politisk dialog og utveksling av informasjon og erfaringer om gassspørsmål av regional relevans, inkludert viktigheten av lavkarbon, karbonfrie og fornybare gasser.

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Biogassbransjen.no

Oslo og Akershus viser hvorfor bompenger er smart klimapolitikk

Ingvild Kilen Rørholt, Miljøstiftelsen ZERO

Ikke la klimaengasjement skape problembytter!

Mats Eklund, Linköpings universitet
Nyheter fra Small Step Media nettverket
Kommersielle partnere
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.