Nyheter
Kari-Anne Lyng – forskningssjef i Norsus. Foto: Privat.

– Vi vil gjerne at forskningen vår skal føre til endringer

I dagens andre sommerintervju møter du Kari-Anne Lyng – forskningssjef i Norsus.

Hva har vært det viktigste dere i NORSUS har jobbet med innenfor biogass det siste halve året?

I starten av året var det mye jobbing med studien Mulighetsrommet for biogass som ble publisert i mars. Rapporten har blitt veldig godt mottatt og har fått mye oppmerksomhet. Det er veldig gøy. Vi vil jo gjerne at forskningen vår skal bli brukt og føre til endringer. Vi har også jobbet sammen med NIBIO med å samle inn data fra biogassanlegg som behandler marine substrater i prosjektet Biorest fra nye marine råstoffer og husdyrgjødsel. I tillegg har vi jobbet med å analysere miljøpåvirkningen til ulike innsamlingsposer for matavfall i forskningsprosjektet DGRADE. Sist, men ikke minst har det vært en del koordinering av det internasjonale arbeidet vi gjør i IEA Bioenergy Task 37 Energy from biogas. Jeg har vært på møte i India, som var både spennende og lærerikt. Vi har også skrevet det norske kapitelet til Country report for biogas som Task 37 publiserer.

Hva tror du blir det viktigste det neste halvåret

Det neste halve året kommer til å handle mye om biorest. Dataene vi har samlet inn fra biogassanlegg skal sammenstilles og vi skal utvikle en bruksanbefaling for landbruket. Vi ønsker også å starte opp et prosjekt som ser på mulighetsrommet for biorest i Norge. I tillegg har vi akkurat fått vite at vi har fått finansiering fra Forskningsmidlene for jordbruk og matindustri (FFL/JA) til forskningsprosjektet Circulizer, der vi skal jobbe videre med å øke kunnskapen om biorest fra marine råstoffer. Det starter opp 1. januar 2024, men forberedelsene starter høsten 2023.

Du blir utpekt til Enova-sjef for en dag: Hvilket område, felt eller bransje vil du tildele Enova-midler?

Kan jeg heller ønske meg å opprette en ny satsning hos Forskningsrådet? Da ville jeg styrket utlysninger som støtter forskningsprosjekter som ser nærmere på hva som bør være fremtidens energi- og drivstoffmiks i et helheltlig bærekraftsperspektiv, og hva slags politikk som bør utformes for å komme dit.

Hva skal du gjøre i sommerferien?

Jeg gjør nesten alltid det samme hver sommer: koser meg ved, på og i sjøen på Lyngør og i Kragerø sammen med familien min.

Trykk for å se flere deltakere i sommerintervju-serien

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Biogassbransjen.no

Oslo og Akershus viser hvorfor bompenger er smart klimapolitikk

Ingvild Kilen Rørholt, Miljøstiftelsen ZERO

Ikke la klimaengasjement skape problembytter!

Mats Eklund, Linköpings universitet
Nyheter fra Small Step Media nettverket
Kommersielle partnere
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.