Nyheter
Styreleder i Cambi Per Lillebø. Foto: Cambi.

– Vi har som mål å tilby vår teknologi til alle verdens byer

I dagens sommerintervju møter du Per Lillebø – styreleder i Cambi.

Hva har vært det viktigste for biogassbransjen og din virksomhet det siste halvåret?

Biogass som energikilde omtales stadig oftere i media og offentlige rapporter. Dette viser en bransje i medvind. Det arbeidet som pågår, ikke minst i EU, for å møte utslippsmålene i 2030 vil få stor betydning for vår bransje. I tillegg til å støtte økt produksjon og forbruk av biogass vil det drive utviklingen i retning av mer sirkulær økonomi. Det gjelder å være på riktig side av denne utviklingen, ellers vil man bli akterutseilt. I første omgang vil det stilles strengere rapporteringskrav til de største selskapene, men dette vil gradvis bli utvidet til også å omfatte mindre selskaper. IEA har kommet med en rapport hvor biogass blir fremhevet som en viktig driver for lavere karbonutslipp.

For Cambis del har kontrakten i Fredrikstad vært viktig samt at vi opplever at Cambi har de miljømessige og regulatoriske kravene på vår side. Når vi i tillegg er økonomisk konkurransedyktig burde det være en enkel beslutning å velge en trygg prosess som Cambis. Disse kravene vil understøtte den sirkulære økonomien som Cambi er en del av.   

Og hva tror du blir det viktigste for dere det neste halvåret?

På kort sikt er det nye kontrakter som Cambi kontinuerlig arbeider med som vil ha stor betydning for oss. Vi har som mål å tilby vår teknologi på sikt til alle verdens byer og kommuner som kan ha nytte av den både miljømessig og økonomisk. Oppfylles ikke disse kravene er vi heller ikke interessert i prosjektet. I tillegg arbeider vi kontinuerlig med å forbedre oss både når det gjelder teknologi og det vi kan tilby til våre kunder i form av tjenester.

Du blir utpekt til Enova-sjef for en dag: Hvilket område, felt eller bransje vil du tildele Enova-midler? 

Jeg ville ha tildelt midlene til de prosjektene med størst klimaeffekt. Aller helst ville jeg ha endret  filosofien fra å være støtte til enkeltanlegg til å bli mer produksjonsstøtte eller støtte pr. pr kwh. Det er bare å se på hva Danmark har fått til innen vindkraft og biogass med sine støtteordninger.

Hva skal du gjøre i sommerferien? 

Det er kun Norge som er aktuelt for meg i sommerferien. Da blir vi både her i Oslo-området og på Sunnmøre hvor det er sjø og fjell som gjelder.

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Biogassbransjen.no

Oslo og Akershus viser hvorfor bompenger er smart klimapolitikk

Ingvild Kilen Rørholt, Miljøstiftelsen ZERO

Ikke la klimaengasjement skape problembytter!

Mats Eklund, Linköpings universitet
Nyheter fra Small Step Media nettverket
Kommersielle partnere
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.