Leder
Denne uken ble det klart at energiselskapet Shell kjøper danske Nature Energy for 20 milliarder kroner. Illustrasjonsfoto: Photographic Services, Shell International Limited.

Nå kommer de store

Med energigantenes interesse for biogass ligger det an til et taktskifte i industrien.

Mandag ble det kjent at Shell, olje- og gasskjempen som nå best liker å titulere seg som energiselskap, kjøper opp den danske biogassprodusenten Nature Energy for 20 milliarder kroner. Tidligere i høst kjøpte bp den amerikanske biogassprodusenten Archaea for 44 milliarder.

En markedsanalytiker Biogassbransjen.no har snakket med, Hans Gunnar Nåvik i Arctic Securities, ser dette som en bekreftelse på det momentum bioenergi nå har. Han mener det er logisk at nettopp disse selskapene går inn i biogass, siden de har flere tiårs erfaring med gassproduksjon. Samtidig hjelper det selskapene å redusere sitt karbonavtrykk.

I november kjøpte Chevron den amerikanske biogassdistributøren Beyond6. Det franske oljeselskapet TotalEnergies – et av de fire største i verden sammen med bl.a. Shell og bp – kjøpte i fjor Fonroche Biogaz, som er markedsledende på produksjon av biogass i Frankrike.

Elementer av grønnvasking? Kanskje. Men det viser først og fremst at kapitalsterke bedrifter nå ser biogass som en realistisk inntektskilde.

Biogass er i vinden som aldri før internasjonalt. Så går det kanskje an å spørre seg når Equinor og/eller norske myndigheter skal komme på banen.

– En god nyhet for europeisk biogassbransje

Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Biogassbransjen.no

Oslo og Akershus viser hvorfor bompenger er smart klimapolitikk

Ingvild Kilen Rørholt, Miljøstiftelsen ZERO

Ikke la klimaengasjement skape problembytter!

Mats Eklund, Linköpings universitet
Nyheter fra Small Step Media nettverket
Kommersielle partnere
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.