Leder
Jens Egil Heftøy og Torbjørn Leidal. Foto: Øyvind Paulsen

Morna Torbjørn, hei Jens!

Etter tre og ett halvt år blir det spillerbytte i Small Step Media AS slik at man følger pressens etiske regler i videre utviklingsarbeid. Jens Egil Heftøy konstitueres som sjefredaktør, mens Torbjørn Leidal skal utvikle et datterselskap.

Innen journalistikken har man Redaktørplakaten og Vær-Varsom-Plakaten. I sistnevnte heter det punkt 2.2. ;
«Redaktøren og den enkelte redaksjonelle medarbeider skal verne om sin uavhengighet, integritet og troverdighet. Unngå dobbeltroller, verv, oppdrag eller bindinger som kan skape interessekonflikter eller føre til spekulasjoner om inhabilitet.».

Videreutvikle konsepter

Nå har Small Step Media AS initiativtager og sjefredaktør Torbjørn Leidal funnet ut at han skal videreutvikle digitale konsepter i et eget datterselskap. Arbeidet medfører at han først skal utvikle og deretter reise rundt i Skandinavia og selge inn det nye plattformkonseptet. Arbeidet medfører «dobbeltroller, verv, oppdrag eller bindinger som kan skape interessekonflikter eller føre til spekulasjoner om inhabilitet».

Derfor vil Torbjørn Leidal fratre rollen som ansvarlig redaktør i Small Step Media AS. Jens Egil Heftøy er konstituert sjefredaktør.

– Det er viktig av hensyn til vår redaksjonelle troverdighet at jeg kan drive kommersielt utviklings- og etableringsarbeid uten at dette arbeidet skaper usikkerhet om våre nettavisers redaksjonelle habilitet, sier Torbjørn Leidal.

Han legger til at han vil fortsette som daglig leder i en overgangsfase.

– Det er mulig vi er i overkant firkantet her, men når jeg snakker med kunder vil jeg at de skal være klar over hvilke rolle jeg har, sier Torbjørn Leidal.

Store ambisjoner

Redaktør i Avfallsbransjen.no Jens Egil Heftøy konstitueres som sjefredaktør for de fire nettavisene Avfallsbransjen.no, Biogassbransjen.no, Hydrogen24.no og dagsavisen for sirkulærøkonomi, Cnytt.no.

– Det har vært morsomt å få være med å utvikle nettavisene i Small Step Media AS og derfor stepper jeg inn for Torbjørn nå. Det hadde vært morsomt å se om vi kan vokse nettavisene ut over landegrensene, sier Heftøy.

Small Step Media AS ble etablert som Avfallsbransjen.no AS sommeren 2019, men endret navn de de andre nettavisene ble etablert. At man nå vil utvikle nye plattformer og vokse videre har stått i planene siden oppstarten. Om ambisjoner og realiteter passer overens vil fremtiden vise, men det er i hvert fall viktig at vi som medlem av Fagpressen respekterer de etiske regler som gjelder for oss, avslutter Torbjørn Leidal, avgående sjefredaktør.

Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Biogassbransjen.no

Ikke la klimaengasjement skape problembytter!

Mats Eklund, Linköpings universitet
Nyheter fra Small Step Media nettverket
Kommersielle partnere
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.