Nyheter
Kvalitetsleder drift og produksjon i Greve biogass, Mariann Hegg. Foto: Greve Biogass.

Sommerintervjuet:

– Risikerer at store mengder matavfall eksporteres ut av landet

Mariann Hegg i Greve Biogass mener det er sterkt behov for harmonisering av rammevilkårene for biogass i Norden.

Navn: Mariann Hegg.

Stilling: Kvalitetsleder drift og produksjon, Greve Biogass.

– Hva har dere vært mest opptatt av innen biogass foregående halvår?
– Like rammevilkår for biogassproduksjon i de nordiske landene. Slik det er nå risikerer vi at store mengder matavfall eksporteres ut av landet for biogassproduksjon i Sverige og Danmark. Når behandling av norsk matavfall settes ut på anbud vil prissettingen ha en stor betydning for hvor avfallet ender. Med produksjonsstøtte til biogass i Sverige og Danmark vil norske biogassanlegg komme til kort, det blir konkurranse på svært ulike vilkår. Like rammebetingelser vil bidra til like konkurransevilkår, som burde være en selvfølge når tjenester konkurranseutsettes.

– Hva blir det viktigste for biogassbransjen og din virksomhet det neste halvåret?
– Det må jobbes for at vilkår og betingelser sidestiller biogass med andre bærekraftige drivstoffalternativer. Det er mange muligheter i fremtiden, men biogassproduksjon er en eksiterende teknologi med produksjon her og nå.
For vårt anlegg er det også viktig med vekst, utvikling og optimalisering av anlegget og driften.

– Hva bør biogassbransjen kreve av politikerne?
– En politikk som setter biogass i fokus, likestiller fornybare drivstoff, likestiller rammevilkårene i Norden og at det stilles miljøkrav i offentlige anbud.

– Hva skal du gjøre i sommer?
– Det er ikke helt bestemt ennå hvor ferien skal tilbringes, men jeg håper å nyte sol, varme og lokalt friluftsliv. Vi har mange fine vann i mitt nærområde som innbyr til kajakkpadling og overnatting i hengekøye.

– Det som er helt sikker for sommeren, er at jeg er så heldig og få være leder for verdens flotteste ungdommer på 4H leir i Sogn og Fjordane i august.

– Hva er den riktige sommermaten for deg?
– Nå er vi inne i den beste mattiden i Norge, store mengder ferske grønsaker og mye deilig norskprodusert kjøtt som passer på grillen.

– Det aller beste er å supplere måltidene med grønsaker fra egen kjøkkenhage. Om det er reddiker på brødskiva med gulost, eller salat og sukkererter ved siden av middagen.

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Biogassbransjen.no
Nyheter fra Small Step Media nettverket
Kommersielle partnere
Redo
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.