Nyheter
Konferansen finner sted i Bjørvika i Oslo 1-2. mars. Foto: Clarion Hotel Oslo.

Over 100 deltakere: Siste frist for påmelding til Biogasskonferansen 2022

Biogass Norge inviterer til konferanse for og med biogassbransjen, 1. og 2. mars 2022 på Clarion Hotel Oslo i Bjørvika. Konferansen foregår fysisk.

Pia Farstad von Hall er daglig leder i Biogass Norge. Foto: Jill Johannessen/ Samfunnsbedriftene.

– Konferansen arrangeres for å skape en møteplass for biogassbransjen. Det blir et årlig arrangement. Biogassbransjen er i rask utvikling og trenger en faglig arena å møtes på. Deltakerne representerer hele verdikjeden og representerer den sirkulære klimasmarte energien. Vi har per i dag passert 100 påmeldte og tar fortsatt i mot påmeldinger om det er noen etternølere der ute, sier daglig leder i Biogass Norge, Pia Farstad von Hall, til Biogassbransjen.no.

Siste frist for påmelding til konferansen er søndag 27. februar. Påmelding kan skje via denne lenken.

Her kan du lese hele programmet

Biogassbransjen.no er til stede og dekker konferansen med løpende oppdateringer.

Ment for hele verdikjeden

– Deltakerne kan se frem til et spennende program og endelig muligheten til å treffe bransjen igjen. Vi spør om biogassbransjen vokser raskt nok og vil utfordre sentrale politikere på Stortinget om hva de vil gjøre for å legge til rette for vekst i biogassproduksjonen og markedet for bruk, sier Farstad von Hall.

Tema for konferansen er «Vokser biogassbransjen raskt nok?». Konferansen er ment for både produsenter, distributører og brukere av biogass – og de som jobber med rammevilkårene for bransjen.

Det er foredragsholdere fra både fjern og nær, med orienteringer om hva som skjer i Danmark og Europa.

– Vi har sett i våre naboland at de har økt sin produksjon av biogass. Der er myndighetene klare på at de ønsker å utvikle egen biogassbransje. Det bør vi få til i Norge også. Vi er på vei, men har fortsatt et stort potensiale. Målet er 10 Twh innen 2030, men da må vi få klar tilbakemelding fra politikerne om at dette vil de få til!

KLD representert

Det vil bli en gjennomgang av aktuell EU-lovgivning, og statssekretær Sigrid Hagerup Melhuus fra Klima- og miljødepartementet og holder et innlegg. Det blir også politisk debatt mellom medlemmer av Energi- og miljøkomiteen.

– Vi har fått sentrale aktører i europeisk biogassbransje til å komme, våre danske venner og ikke minst Harmen Dekker fra EBA. EU sin grønne politikk påvirker oss, så å høre mer om hva EU gjør blir viktig, sier Farstad von Hall.

Det blir også lagt frem fersk statistikk for feltet.

– Vi presenterer en ny bransjestatistikk som vi skal få laget hvert år fremover. Den gir oss et bedre tall-grunnlag og utgangspunkt for å si noe om utviklingen i bransjen, sier Farstad von Hall.

LES OGSÅ: Enova kommer til Biogasskonferansen

 

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Biogassbransjen.no

Oslo og Akershus viser hvorfor bompenger er smart klimapolitikk

Ingvild Kilen Rørholt, Miljøstiftelsen ZERO

Ikke la klimaengasjement skape problembytter!

Mats Eklund, Linköpings universitet
Nyheter fra Small Step Media nettverket
Kommersielle partnere
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.