Nyheter

– Kjøp en båtlast eller ingenting – men ikke 10 og ikke nå!

Helpdesk tar tempen på biogassmarkedet torsdag 30.september kl. 12-12:15.

Med oss i studio har vi Karen Sund fra Biogass Oslofjord og gasskjempen AirLiquid deltar med sin leder Frode Halvorsen. Sjef Håvard Wollan fra verdens største anlegg for produksjon av flytende biogass, Biokraft, er også med, sammen med Sunnhordalands vekstselskap Renevo og direktør Jan Kåre Pedersen.

Etterspør biogass

I løpet av høsten har vi fått henvendelser fra flere aktører som enten ønsker biogass til drivstoff i store volumer, entrepenører som ønsker biogass til anleggsplasser i storbyene våre eller transportører som etterlyser pumpestasjoner.

Men markedet er ikke helt til for disse kundene. Enten er volumene for store eller så er de for små. Typiske tegn på et marked i vekst – men hva kan vi gjøre for å begrense voksesmertene?

Hva skal til for at alle kan få kjøpe biogass, hva skal til for at produsentene kan levere – er det organiseringen av markedet eller er det rammevilkårene som er for dårlige?

Bli med på å sette agendaen!

Siden første Helpdesk-sending 7. april har vi tatt for oss alt fra muligheten for momsfritak for ombruk av PCer til å fremme forslag for eget fagbrev for rivepersonell.

Ønsker du å være med på å sette agendaen for den offentlige diskusjonen for sirkulærøkonomi? Har du en utfordring? Eller ønsker du å bringe viktig kunnskap ut i ordskiftet? Ta kontakt med redaksjonen på Helpdesk@cnytt.no. Henvendelser og spørsmål kan også behandles anonymt.

 

Relaterte saker
Kommentarer

Bare innloggede medlemmer av AB Pluss kan legge inn kommentarer. Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Nyhetsbrev
Beklager, her gikk noe galt. Vennligst prøv igjen.
Takk for påmeldingen! Sjekk innboksen din for bekreftelse. Om du ikke ser en melding fra oss, sjekk søppelposten (husk å godkjenne avsender).

Få nyhetene rett i innboksen

Abonner på vårt gratis nyhetsbrev!

Siste nytt fra Biogassbransjen.no

Eksport av fiskeensilasje: Mattilsynet svarer

Mette Kristin Lorentzen, Mattilsynet
Monica Wear Stubberud, Mattilsynet

Konkrete målsetninger for biogass

Gunnar Helmen, Gasum
Nyheter fra Small Step Media nettverket
Kommersielle partnere