Nyheter
Oslo kommune vurderer nå fremtiden til Romerike biogassanlegg. Et samarbeid med lokale kommuner er et av alternativene. Foto: REG.

– En AS-modell for Romerike biogassanlegg gir oss større handlingsrom

Ordfører Grete Sjøli i Nes kommune – der Romerike biogassanlegg ligger – stiller seg svært positiv til en eventuell AS-modell for anlegget, der flere kommuner kan delta. Andre ordførere i Romerike sier det er for tidlig å si noe.

Biogassbransjen.no skriver denne uken om fremtiden til Romerike biogassanlegg (RBA), som ligger i Nes kommune. Oslo kommune, som leverer sitt matavfall til anlegget, vurderer nå salg som et av tre alternativ. Et annet alternativ Renovasjons- og gjenvinningsetaten skal vurdere på vegne av byrådsavdelingen for miljø og samferdsel er å «rette henvendelser til omliggende kommuner for å avklare om det er interesse for å etablere et felles aksjeselskap hvor RBA inngår og hvor eierkommunene leverer sitt avfall til anlegget». Biogassbransjen.no har kontaktet flere av ordførerne i Romerike for å lodde interessen for et slikt alternativ.

LES OGSÅ: Vurderer salg av Romerike biogassanlegg Etter det Biogassbransjen.no kjenner til er arbeidet hos Renovasjons- og gjenvinningsetaten (REG) i Oslo i en tidlig fase. REG fikk oppdraget fra byrådsavdelingen for miljø og samferdsel i…

Få tilgang med AB Pluss

Vårt eksklusive innhold er tilgjengelig for abonnenter.

Med AB Pluss får du tilgang til Avfallsbransjen.no, Biogassbransjen.no og Cnytt.no. Dette er innhold du ikke finner andre steder: Oppdaterte bransjenyheter, eksklusivt dybdeinnhold og en omfattende informasjonsbank. Du får også mulighet til å eksponere dine produkter og tjenester til kunder og samarbeidspartnere. Vi tilbyr bedriftsmedlemsskap med tilgang for alle bedriftens ansatte.  

Bestill AB Pluss

Full tilgang til Avfallsbransjen.no, Biogassbransjen.no og Cnytt.no

Liten

  • Full tilgang for inntil 5 ansatte

Kr. 7500 / år (kun 625 per måned)

Eks mva, faktureres årlig

Bestill nå!

Mellomstor

  • Full tilgang for inntil 15 ansatte

Kr. 15000 / år (kun 1250 per måned)

Eks mva, faktureres årlig

Bestill nå!

Stor

  • Full tilgang for inntil 30 ansatte

Kr. 22500 / år (kun 1875 per måned)

Eks mva, faktureres årlig

Bestill nå!

Relaterte saker
Kommentarer

Bare innloggede medlemmer av AB Pluss kan legge inn kommentarer. Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Nyhetsbrev
Beklager, her gikk noe galt. Vennligst prøv igjen.
Takk for påmeldingen! Sjekk innboksen din for bekreftelse.

Få nyhetene rett i innboksen

Abonner på vårt gratis nyhetsbrev!

Siste nytt fra Biogassbransjen.no
Aktuelle artikler fra våre søster-nettsteder
Kommersielle partnere