Nyheter
Lars Mårtensson er bærekraftsjef ved Volvo Trucks, og deltar på Nordic Biogas Conference i Linköping denne uken. Foto: Volvo Trucks.

Nordic Biogas Conference:

Volvo vil selge 30 prosent gassbiler innen 2025

Fortsetter satsingen på biogass for tungtransport.

Linköping (Biogassbransjen.no): – Vår gassatsing kompletterer vår satsing på elektrifisering. Gasslastebiler for flytende biogass vil være viktige for å gjøre godstransporten fossilfri. Fokus er på de lengre og tyngre transportene, og flytende biogass, sier bærekraftsjef i Volvo Trucks, Lars Mårtensson, til Biogassbransjen.no.

– Hvordan er interessen for biogasskjøretøy i Sverige?

– Vi ser en økende interesse for gasslastebiler, og det gjør oss optimistiske for å nå vårt svenske salgsmål om 30 prosent av salget innen 2025. Utviklingen drives mye av selskapenes høye klimamål. Mange ser også biogassens rolle i et mer sirkulært samfunn, sier Mårtensson.

Han har mer enn 25 års erfaring fra Volvo-gruppen, der han har vært miljøsjef ved Volvo Penta og Volvo Group. I sin nåværende rolle i Volvo Trucks har han ansvar for miljø og innovasjon, og har tatt aktivt del i lanseringen av gasslastebiler for tungtransport.

Han har også vært styremedlem hos bransjeorganisasjonen Energigas Sverige.

– Hvilke utfordringer møter bransjen?

– Bransjen må raskt begrense utslippene og samtidig håndtere investeringer i ny teknologi og drivstoff. Vi ser det som viktig at man ikke venter, men snarere utnytter løsningene som allerede finnes, for eksempel biogass.

– Hva er det siste nye på biogassfronten hos dere?

– Vi utvikler kontinuerlig vårt tilbud med ny teknologi og flere bruksområder. Flere nyheter kommer.

– Hvilke tekniske fordeler og hindringer er det ved biogasskjøretøy?

– Våre gasslastebiler har den store fordelen at de har samme prestasjon som en diesellastebil. Den store endringen er det å fylle gass og å benytte eksisterende gass-fyllestasjoner effektivt.

– Hvorfor ønsket du å delta på biogasskonferansen, og hva håper du å oppleve her?

– Vi er overbevist om biogassens potensiale for lastebiler, og jeg håper å få bedre kunnskap om biogassens utvikling. Siden bygger vår gjensidige fremgang på samarbeid og partnerskap.

Mårtensson er også styreleder for Swedish Life Cycle center, et senter som jobber for å fremme livssyklustekning i industrien og andre deler av samfunnet.

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Biogassbransjen.no
Nyheter fra Small Step Media nettverket
Kommersielle partnere
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.