Nyheter
Kristian Warholm er daglig leder i Sømna biogass gårdsdrift SA. Foto: Sømna Biogass.

Sommerintervjuet:

– Det viktigste har vært søknadsprosessen med ENOVA

Det siste halvåret har søknaden om støtte til biogassanlegg på Helgeland stått i hodet på Kristian Warholm i Sømna biogass.

Navn: Kristian Leander Warholm.

Stilling: Daglig leder Sømna biogass gårdsdrift.

– Hva har dere vært mest opptatt av innen biogass foregående halvår?
– Det viktigste har vært søknadsprosessen med ENOVA. Nest viktigst har vært markedsaktiviteter og FoU. Vi representerer nesten hele landbruket i Sømna og har en utrolig spennende plattform hvor Blå og Grønn næring sitter på eiersiden, utveksler ideer og arbeider i mulighetsrommet som finnes mellom disse viktige næringene. Jeg er veldig optimistisk til hvilke resultater vi skal skape når vi tenker felles vinn vinn. Allerede nå vet vi at begge næringer kan forvente betydelig kostnadsbesparende effekter som følge av vår etablering.

– Hva blir det viktigste for biogassbransjen og din virksomhet det neste halvåret?
– Hvis vi får ja fra ENOVA vil 100% av vår tid gå til å bygge rett fabrikk. Vi er heldige som har et meget godt nettverk. Med investorer, forskningsmiljø og samarbeidspartnere har vi et godt fundament vi skal bygge på. Hvis vi får nei fra ENOVA blir det en dag eller to med surmuling før vi snur oss og finner ut av hvorfor, og så fortsetter vi til vi får ja. Biogassbransjen trenger betydelig økt produksjonskapasitet- Etter min oppfatning blir det avgjørende at de prosjekt som nå får ja, kommer i gang raskt.

– Hva bør biogassbransjen kreve av politikerne?
– Et tydelig uttalt mål som definerer ambisjonsnivå. Forutsigbare rammebetingelser og en forpliktende plan for å nå tidligere nevnte mål.

– Hva skal du gjøre i sommer?
– Mtp prosessen med ENOVA blir det en kort ferie i år. Vi har to gutter på 4 og 8 som har ønske om Legoland, så vi skal til Danmark en uke. På vei hjem skal vi besøke venner på Østlandet noen dager. Når været er bra, bruker vi helgene i seilbåten eller på fjellet. Vi har et gammelt hus i en øygruppe mellom fastlandet og Vega som heter Varholmen, som har vært i familien siden tidlig 1900-tall. Der trives ungene veldig godt med SUP, fisking eller snekring. Når ungene har det bra, har vi voksne det også bra.

– Hva er den riktige sommermaten for deg?
– Jeg liker kortreist mat. På Helgeland har vi god tilgang på akkurat det. Gjerne lokalt produsert kjøtt på grillen eller fisk rett fra havet. Når vi reiser, foretrekker jeg mat fra de områdene vi er i. Min personlige favoritt på sommeren er reker og en kald øl i gode venners selskap.

Relaterte saker
Kommentarer

Bare innloggede medlemmer av AB Pluss kan legge inn kommentarer. Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Nyhetsbrev
Beklager, her gikk noe galt. Vennligst prøv igjen.
Takk for påmeldingen! Sjekk innboksen din for bekreftelse. Om du ikke ser en melding fra oss, sjekk søppelposten (husk å godkjenne avsender).

Få nyhetene rett i innboksen

Abonner på vårt gratis nyhetsbrev!

Siste nytt fra Biogassbransjen.no

Eksport av fiskeensilasje: Mattilsynet svarer

Mette Kristin Lorentzen, Mattilsynet
Monica Wear Stubberud, Mattilsynet

Konkrete målsetninger for biogass

Gunnar Helmen, Gasum
Nyheter fra Small Step Media nettverket
Kommersielle partnere