Bransjestemmer
Karen Sund. Foto: Privat.

Takk, Karen

Det er trist å ta farvel så altfor tidlig, bare 59 år gammel. Du skulle vært med oss på veien videre sammen med en utålmodig og ambisiøs biogassbransje i Norge.

Vi kjente Karen som en kompromissløs fagperson som alltid delte av sin kunnskap. Og den var stor etter et langt liv i norsk olje og gassnæring. Nerdete detaljer kombinert med det strategiske blikket.  Du kunne det meste og var den vi ringte om vi lurte på noe. Vi er takknemlige som fikk kjenne deg.

Karen var også en respektert fagperson innen gass utover Norges grenser, og var hyppig foredragsholder på internasjonale konferanser. Invitert for sin kunnskap om gassmarkedet bidro hun også der med kunnskap om biogass, eller metanfangst som hun kalte det.

Biogass var uten tvil et saksfelt Karen ivret etter å fremme. Og noen ganger oppgitt over at alle ikke forstod hvor genialt biogass er: Som bærekraftig energi og som løsning på klimautfordringene. Hele tiden heiet Karen på biogass som en del av fremtidens energiløsning.

I 2017 førte Karen i pennen en rapport, «Muligheter og barrierer for økt bruk av Biogass i Norge». Denne ble et viktig referansedokument for bransjen og hadde stor betydning for å få økt forståelse for biogass og den rollen det kunne spille. Rapporten omtales bare som Sund Rapporten.

Vi vet at mange fikk ta del i Karens forståelse og kunnskap. Flere politiske partier rådførte seg med henne. Karen var den personen Høyre ringte om de lurte på noe om det norske gassmarkedet. Det sier mye. NRK, Aftenposten, fagtidsskrift. Det var deg de tok kontakt med for kommentarer om markedsutviklingen.

Mennesket bak fagpersonen fikk vi også bli kjent med. En venn som var opptatt av å ta vare på sine medmennesker, men også tydelig og klar i sine meninger når motbakkene ble tunge. Samtidig var du tydelig på at ditt feste i livet var dine aller nærmeste. Med en mann og datter som betydde alt. Du har kjempet hardt siste året. Men selv i dette hadde du engasjement for biogassen og for oss som var så heldige å kjenne deg.

Vi følger i dag stor tristhet over å miste Karen og sorg over at bransjen har mistet en sentral kollega. Vi føler med familien som har mistet sitt anker.

Vi lyser fred over ditt minne.

Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Biogassbransjen.no
Nyheter fra Small Step Media nettverket
Kommersielle partnere
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.