Nyheter

Sommerintervjuet:

Sveiver i gang Skogn II i sommer

Biokraft satser på videre vekst og utvikling. – Det har blitt en helt ny situasjon innen EU-området for biogass, med økt interesse og etterspørsel, sier adm. dir. Håvard Wollan.

Wollan på toppen av Galdhøpiggen i august 2021. Foto: Privat.

Navn: Håvard Wollan.

Stilling: Administrerende direktør i Biokraft og konsernsjef for salg, råstoff og bærekraft i Scandinavian Biogas.

– Hva har dere vært mest opptatt av innen biogass foregående halvår?
– Videre vekst og utvikling. Det har blitt en helt ny situasjon innen EU-området for biogass, med økt interesse og etterspørsel, eksemplifisert ved den salgsavtalen med Alternoil som vi kunngjorde i midten av juni. Jeg bør vel også nevne at vi nå i sommer har kommet fram til oppstart og testfase i vårt Skogn II fabrikkprosjekt – et prosjekt som har gått på skinner takket være vårt svært dyktige prosjektteam og gode leverandører!

– Hva blir det viktigste for biogassbransjen og din virksomhet det neste halvåret?
– Videre vekst og utvikling. Videre vekst og utvikling har vært fokus, og det vil fortsatt være vårt hovedfokus framover – i tillegg til lønnsom drift, selvfølgelig!

– Hva bør biogassbransjen kreve av politikerne?
– Jeg er imponert over de statsrådene jeg har hatt gleden av å møte det siste halvåret. Både finansministeren og næringsministeren imponerte med sine spørsmål om norsk biogass, og dette er viktig fordi et godt engasjement fra politisk ledelse gjør at Norge kan holde følge med den svært positive biogass-utviklingen i resten av Europa

– Hva skal du gjøre i sommer?
– Nå som vi har fått koronapandemien litt på avstand frister det med litt storbyferie i Europa. Brussel, Paris og London. Vi skal også en tur nordover i vårt flotte land, og der blir det både fjell og strand på familien. I fjor kom vi oss opp på Galdhøpiggen, og det blir nok en topptur eller to i sommer også.

– Hva er den riktige sommermaten for deg?
– Min kones laksemiddag og kald hjemmelaget lemonade. Laks av beste kvalitet, gratinert og stekt, sammen med chillisaus, avokadosalat og ris, og kald forfriskende drikke til. Det blir ikke bedre!

Relaterte saker
Kommentarer

Bare innloggede medlemmer av AB Pluss kan legge inn kommentarer. Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Nyhetsbrev
Beklager, her gikk noe galt. Vennligst prøv igjen.
Takk for påmeldingen! Sjekk innboksen din for bekreftelse. Om du ikke ser en melding fra oss, sjekk søppelposten (husk å godkjenne avsender).

Få nyhetene rett i innboksen

Abonner på vårt gratis nyhetsbrev!

Siste nytt fra Biogassbransjen.no

Eksport av fiskeensilasje: Mattilsynet svarer

Mette Kristin Lorentzen, Mattilsynet
Monica Wear Stubberud, Mattilsynet

Konkrete målsetninger for biogass

Gunnar Helmen, Gasum
Nyheter fra Small Step Media nettverket
Kommersielle partnere