Nyheter
Byråd for miljø og samferdsel Sirin Stav ser frem til å gå tur i fjellet i sommer. Foto: Oslo kommune/Sturlason.

Sommerintervjuet:

– Vi har endelig fått staten med

Sirin Stav ser frem til å kunne innføre takstfritak i bomringen for biogasskjøretøy, og lover millioner til etablering av nye fyllestasjoner i Oslo.

REDAKSJONEN

Navn: Sirin Stav.
Stilling: Byråd for miljø og samferdsel, Oslo kommune.

– Hva har du vært mest opptatt av innen biogass foregående halvår?  
– Vi har endelig fått staten med på å innføre fritak i bomringen i Oslo for kjøretøy på biogass. Statsråden har bekreftet at alle de tekniske løsningene skal være på plass slik at fritak kan innføres raskt. Vi planlegger at takstfritaket skal tre i kraft allerede i september.

– I tillegg fikk vi til en enighet i Oslopakke-forhandlingene om at dette fritaket skal gjelde i fem år, dvs 2027. Dette har vært viktig for oss, fordi vi ønsker å skape enda større forutsigbarhet for at et biogass-kjøretøy er en god investering.

– Hva blir det viktigste for biogassbransjen det neste halvåret? 
– Mulighetene for å fylle biogass på tanken må bli bedre. I dag er det for få stasjoner. Vi må ut av den onde sirkelen hvor det ikke blir kjøpt biogass-lastebiler fordi det ikke er stasjoner, og det ikke blir bygget stasjoner fordi det er så få biogass-lastebiler. Derfor har vi nettopp lansert en egen tilskuddsordning slik at flere biogass-stasjoner kan etableres i Oslo. Maksimalt tilskudd per stasjon er 10 millioner kroner. Min oppfordring til biogassbransjen er at dere benytter denne muligheten, slik at tilgangen til fyllestasjoner raskt kan bli bedre.

– Hva bør biogassbransjen kreve av politikerne?
– Biogassbransjen bør kreve at det alltid skal lønne seg for bedrifter å velge klima- og miljøvennlig teknologi.

– Hva skal du gjøre i sommer? 
– Jeg har ingen bestemte reiseplaner, jeg tar det litt på sparket, men skal uansett slappe av i sommer-Oslo, gå tur i fjellet, lese bok, og ikke minst bade og danse masse.

– Hva er den riktige sommermaten for deg?
– En sommerfavoritt for meg er grilla aubergine og portebellosopp, med smaksrike mezeretter som hummus, fylt paprika, oliven og foccacia.

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Biogassbransjen.no

– Vi må slutte å importere biodrivstoff. Det må vi lage selv

Pia Farstad von Hall, Biogass Norge
Nasrin Naimy, Biogass Norge

– Dette er musikk i våre ører

Ingebjørg T. Wilhelmsen, Norsk Hydrogenforum
Nyheter fra Small Step Media nettverket
Kommersielle partnere
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.