Nyheter
Ingvild Kilen Rørholt, fagansvarlig for transport i ZERO. Foto: Foto: Caroline Dokken Wendelborg/ZERO.

Sommerintervjuet:

– Alt ligger til rette for en storstilt innfasing av biogasslastebiler

Mye har skjedd på biogassfronten dette halvåret, sier fagansvarlig transport i Miljøstiftelsen Zero, Ingvild Kilen Rørholt.

Navn: Ingvild Kilen Rørholt

Stilling: Fagansvarlig transport, Miljøstiftelsen Zero

– Hva har du vært mest opptatt av innen biogass foregående halvår?

– Det har jo vært mye som har skjedd på biogassfronten dette halvåret. Vi har vært opptatt med å få på plass en ordning for fritak eller reduserte bompenger for biogasslastebiler, og er veldig glade for at dette nå er kommet! Vi er nå også spente på hvor mange av biogasstasjonene som har fått støtte som kommer. Blir alle realisert, får vi et betydelig bedre nettverk for fyllestasjoner. Sammen med kjøretøystøtte og bompengefordeler ligger nå alt til rette for storstilt innfasing av biogasslastebiler!

– Hva blir det viktigste for biogassbransjen det neste halvåret?
– Det blir viktig å se at flere byer tar i bruk muligheten de har fått til å redusere bompengene for biogasslastebilene, og så blir det viktig at transportselskapene nå faktisk bytter ut flere av sine fossile biler med biogassbiler, slik at politikerne ser hvilket potensiale og utslippskutt som ligger i å tilrettelegge. Nå blir det opp til markedet å vise at de virkelig kan bidra med store utslippskutt.

– Hva bør biogassbransjen kreve av politikerne?
– Nå som fyllestasjonene kommer på plass og kjøretøyene kommer på veien, må vi se på hvilke insentiver som trengs for å øke produksjonen av biogass, slik at markedet kan vokse ytterligere.

– Hva skal du gjøre i sommer?
– I sommer blir det både langhelg med noen venninner og deres barn til ferieparadiset Moss, Hengekøyetur med kidza i skogen og en familietur til England. Jeg gleder meg til å nyte livet, ha tid til å finne på morsomme ting med barna og venner, være ute i naturen og dra til utlandet igjen.

– Hva er den riktige sommermaten for deg?
– Det kan jo være så mangt! Både grilling og salater er jo deilig i sommervarmen. Likevel er det lite som smaker så godt som maten laga på primus på tur.

Relaterte saker
Kommentarer

Bare innloggede medlemmer av AB Pluss kan legge inn kommentarer. Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Nyhetsbrev
Beklager, her gikk noe galt. Vennligst prøv igjen.
Takk for påmeldingen! Sjekk innboksen din for bekreftelse. Om du ikke ser en melding fra oss, sjekk søppelposten (husk å godkjenne avsender).

Få nyhetene rett i innboksen

Abonner på vårt gratis nyhetsbrev!

Siste nytt fra Biogassbransjen.no

Eksport av fiskeensilasje: Mattilsynet svarer

Mette Kristin Lorentzen, Mattilsynet
Monica Wear Stubberud, Mattilsynet

Konkrete målsetninger for biogass

Gunnar Helmen, Gasum
Nyheter fra Small Step Media nettverket
Kommersielle partnere