Nyheter
Inge Hoemsnes har realisert et av foreløpig få gårdsanlegg for biogass i Norge i Fræna utenfor Molde. Foto: Sparebank 1 SMN.

Webinar: Utgifter og inntekter for gårdsbiogass

Nobio og Norsøk avholder webinar om inntekter og utgifter på gårdsbiogassanlegg.

Interessen for biogass øker, også blant norske bønder. Nobio og Norsk senter for økologisk landbruk (Norsøk) driver prosjektet Gårdsbiogass Norge. Det holdes jevnlig kurs, webinarer og befaringer. Prosjektet har en Facebook-gruppe med over tusen medlemmet. Det neste webinaret handler om hva slags inntekter og utgifter man kan få på et gårdsbiogassanlegg.

– Det begynner å bli flere og flere som bygger ferdig gårdsbiogassanlegg og som skal over i driftsfasen. Webinaret tar for seg de viktigste temaene innen drift: inntekter fra tilskuddsordningen, optimal produksjon ved riktig valg av substrater, nettstøtte og plusskundeordningen, samt verdifulle erfaringer fra en bonde som drifter eget anlegg, sier rådgiver Lovise Sæter ved Norsøk i en pressemelding.

– Vi ønsker å bidra med erfaringsbasert og realistisk kunnskap for best mulig drift av anleggene som kommer opp.

Energimiks

Norsk bioenergiforening, Nobio, er en interesseorganisasjon for norsk bioenerginæring. Foreningen arbeider for økt bærekraftig bruk og lønnsom utnyttelse av bioenergi i Norge og har i dag cirka 120 medlemmer som opererer i hele verdikjeden fra skogen med produksjon av biobrensler, til leveranse av energi og drivstoff.

– Vi har det siste året i praksis erfart behovet for et fleksibelt energisystem som avlaster kraftnettet, og som er uavhengig av vær- og vindforhold, sier rådgiver Inga Ragnhild Holst i Nobio.

– Landbruket spiller en viktig rolle her, og biogass er et nyttig verktøy i å få ned klimagassutslipp.

Prosjektet er støttet av Innovasjon Norge.

– Vi er veldig glade for å ha fått støtte fra Innovasjon Norge til å bygge dette nettverket og holde kurs og befaringer, sier Sæter.

 

Økende interesse for gårdsanlegg

Verdikjeder fra gård til gass

BRI Agri og Telemark Technologies etablerer felles selskap

 

Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Biogassbransjen.no
Nyheter fra Small Step Media nettverket
Kommersielle partnere
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.