Nyheter
Seminaret finner sted på Quality Hotel Tønsberg onsdag 23. mars. Foto: Quality Hotel Tønsberg.

Fossilfrie løsninger i transportkorridorer:

Se Biogass Oslofjords seminar

Her kan du se seminaret «Fossilfrie løsninger i transportkorridorer».

Tønsberg (Biogassbransjen.no): Onsdag kunne styreleder i Biogass Oslofjord, Ådne Naper, ønske velkommen til seminaret «Fossilfrie løsninger i transportkorridorer» i Tønsberg.

– Vi har ønsket å samle aktører som ser fornybart drivstoff i transportsektoren fra ulike perspektiv, sier han til Biogassbransjen.no.

Se seminaret via denne lenken. Se programmet i faktaboks til høyre. 

Gassprodusenter, transportører samt offentlige myndigheter er blant de inviterte til møtet.

– For oss er det kjempeviktig å lage sånne arenaer, fordi vi da kan ha en felles samtale om hvilke hindringer som er i veien for større bruk av biogass i transport, så vi kan jobbe med de rette rammevilkårene og påvirke myndighetene, sier Naper.

Enova-støtte og bompenger

– Hvilke rammevilkår er det som mangler?

– I vinter har det vært en diskusjon om Enova, som har avgrenset støtteprogrammet sitt for fyllestasjoner. De støtter fortsatt kjøretøy, men som samfunn kan vi ikke forvente at særlig mange kjøper biogasskjøretøy før de vet at det er mulig å fylle.

– Vi må også få likestilt biogass med strøm og hydrogen på bompengefinansierte strekninger. For transport er det de viktigste rammevilkårene nå.

Biogass Oslofjord er et fylkeskommunalt samarbeid mellom Viken, Vestfold og Telemark og Oslo kommune. Nettverket arbeider for å styrke og promotere biogassbransjen.

LES OGSÅ: Fossilfrie løsninger i transportkorridorer

Fossilfri ferdsel langs E134

Ved siden av vervet som styreleder i Biogass Oslofjord er Naper fylkespolitiker for SV i Vestfold og Telemark fylkeskommune.

– I Vestfold og Telemark har vi samlet aktørene i en arbeidsgruppe for å ta en diskusjon om å bygge infrastruktur for fossilfri ferdsel langs E134, og ønsket om å gjøre hele kollektivtransporten i fylket fossilfri. Allerede går en del bynære busser på biogass, men vi har en jobb å gjøre når avstandene er store, sier han.

– Vi ser at vi har et stykke å gå før vi har gjort det vi kan for å gjøre transport i Norge utslippsfritt.

Ådne Naper, leder for hovedutvalg for klima, areal og plan ved Vestfold og Telemark fylkeskommune og styreleder i Biogass Oslofjord. Foto: Jo Straube / Sosialistisk Venstreparti.

 

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Biogassbransjen.no
Nyheter fra Small Step Media nettverket
Kommersielle partnere
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.