Nyheter
Equinor har allerede startet satsing på havvind. Her med vindmølleparken utenfor Skottland. Nå går de inn i et europeisk samarbeid om å produsere grønn hydrogen. Foto: Øyvind Gravås / Woldcam

Equinor går inn i europeisk hydrogensamarbeid

Det nederlandske NortH2-prosjektet har som formål å produsere en million tonn grønn hydrogen ved bruk av havvind innen 2040.

Mandag ble det kjent at Equinor og det tyske energiselskapet RWE går inn i NortH2-prosjektet, det skriver bransjebladet H2 View.

LES OGSÅ: Hun er den norske representanten i internasjonalt biogass-nettverk

Startet opp i februar 2020 av Shell Nederland, Gasunie og havneoperatør Groningen Seaports har prosjektet som mål å klare en årlig produksjonskapasitet på en million tonn grønn hydrogen innen 2040 – fremstillet ved hjelp av vindkraft fra Nordsjøen.

– Viktig for å nå klimamål

Prosjektet vil fullføre en mulighetsstudie innen 2021, med sikte på å starte prosjekteringen i andre halvdel av 2021.

– Dette er et banebrytende prosjekt, hvor Equinor ser fram til å bidra. Prosjektet kan bli en viktig del av vårt arbeid med å bygge en konkurransedyktig posisjon innen hydrogen samt skape framtidig verdi og industrielle muligheter. Vårt mål er å bli et klimanøytralt selskap innen 2050, og utviklingen av en lønnsom verdikjede innen lavkarbonløsninger for hydrogen vil være en viktig del av overgangen til et bredt energiselskap. Hydrogen vil være viktig i arbeidet med avkarbonisering og netto nullutslipp, spesielt i sektorer der CO2-reduksjon ellers er vanskelig og strømforsyning ikke er et alternativ, sier Anders Opedal, konsernsjef i Equinor, i en pressemelding.

LES OGSÅ: Franzefoss Gjenvinning kjører på biogass

Konserndirektør for Nye energiløsninger i Equinor, Pål Eitrheim, legger til at hydrogen vil være en sentral del av å skape konkurransedyktighet for fornybar energi gjennom økt verdi og ved å tilby markedsalternativer. Utviklingen av ren hydrogen i stor skala er også nødvendig for å møte målene i Parisavtalen, mener han.

Relaterte artikler
Kommentarer

Kun innloggede medlemmer kan legge igjen en kommentar Logg inn

Ikke medlem ennå? Bestill AB Pluss nå!

Siste nytt fra Biogassbransjen.no

Ikke la klimaengasjement skape problembytter!

Mats Eklund, Linköpings universitet
Nyheter fra Small Step Media nettverket
Kommersielle partnere
X

Hold deg oppdatert! Få vår ukentlige nyhetsoppdatering sendt direkte til innboksen din.

Din e-postadresse vil ikke bli brukt til å sende deg noe annet enn våre nyhetsbrev. Les mer på vår personvernside.